Opskrift på Æggepandekage med pulled pork
Sommetider må frokosten gerne gå lidt tjept, men samtidig være mættende og ikke mindst smage dejligt! Og så er en lækker æggepandekage med pulled pork og avocado altså lige sagen.
Vi har ofte pulled pork liggende i fryseren, fordi vi altid laver det i store portioner – så er det nemt at hive frem i løbet af ugen, enten til frokost eller aftensmad.
Æggepandekage er generelt en supersimpel måde at få en god solid frokost indenbords, samtidig med at man for eksempel kan få ryddet lidt ud i køleskabet.
En æggepandekage kan nemlig fyldes med alt, hvad hjertet begærer – eller hvad køleskabet nu end tillader den pågældende dag!
Æggepandekage med pulled pork
Ingredienser
- 2 Æg
- Salt til smag
- Peber fra kværn - til smag
- Løgpulver til smag
- Hvidløgspulver til smag
- Olie smagsneutral - til stegning
- Pulled Pork
- Avocado en halv
Sådan gør du
Æggepandekage
- Tag en skål.
- Slå de to æg ud i skålen.
- Tilføj alle krydderier. Det er altid en smagssag, så prøv dig frem.
- Pisk det hele sammen i skålen. Hvis du er meget i tvivl om mængden af krydderier, så er det altså OK lige at stikke en lillefinger i den rå æggemasse efterfølgende for at tjekke smagen.
- Tag en mellemstor pande og sæt den på komfuret.
- Tænd komfuret på middelvarme og kom 1 spiseske olie på panden.
- Æggemassen hældes på panden, inden den er blevet helt varm.
- Lad æggepandekagen stege til en lækker tyk pandekage. Du kan indimellem løfte op i pandekagens kanter, så eventuel ubagt æg kan løbe ned under æggepandekagen for at blive bagt.
- Vend pandekagen, når toppen er ved at sætte sig.
- Bag æggepandekagen på den anden side..
- Tag den færdige æggepandekage af panden. Du kan eventuelt holde den lun i lidt staniol.
Pulled pork
- Uanset om vi har lavet vores pulled pork i ovnen, eller om det har været en sous vide pulled pork, så er der altid én ting, der går igen: Vi laver store portioner. Derefter pakker jeg kødet i poser med cirka 300 gram i hver, og så ryger de i fryseren. Når jeg ved, at vi skal have pulled pork en aften, så tager jeg bare en pose ud af fryseren om morgenen og lægger den til optøning i køleskabet. Om eftermiddagen, når jeg er hjemme igen, tager jeg posen ud af køleskabet og lægger den på køkkenbordet - og så er kødet klar til brug om aftenen. Inden spisetid skal det blot have lidt varme - og meget gerne lidt stegeskorpe også, i hvert fald hvis du spørger mig 🙂
- Find en pande i en passende størrelse.
- Sæt panden på komfuret, skru op på fuldt blus og kom olie på panden.
- Kom pulled pork og 1-2 spiseskeer BBQ-sauce på den rygende varme pande. Barbecuesaucen giver kødet en lækker karamelisering!
- Lad kødet steget 2 til 3 minutter på hver side.
- Din pulled pork er nu klar.
Servering
- Halvér avocadoen.
- Brug kniven til at lægge 5-6 snit på langs af avocadoen (afhængigt af størrelsen på din avocado, men i cirka 1 centimeters bredde). Skær kun i gennem frugtkødet og undgå selve skallen.
- Tag en spiseske og skrab i én bevægelse avocadoen ud af skallen.
- Læg æggepandekagen på en tallerken.
- Læg avocadoskiverne på den ene halvdel af æggepandekagen.
- Kom den stegte pulled pork ovenpå avocadoen.
- Fold den anden halvdel af æggepandekagen henover kødet.
- Servér.