Opskrift på Æbletærte
Vi har her mit bud på en lækker og lun Apple pie (æbletærte).
Opskriften er ret simpel og kræver ikke meget arbejde.

Antal: tærte
Æbletærte
Ingredienser
Dej
- 300 gram Hvedemel
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Salt
- 225 gram Smør
- 1 deciliter Vand Cirka
Fyld
- 10 stk. Æbler
- 170 gram Sukker
- Citronsaft Saft fra en ½ citron
- 3 spsk. Hvedemel
- 1.5 tsk. Kanel
- 0.5 tsk. Muskatnød Stødt
- 1 tsk. Krydderier Afrika blanding fra Puks delikatesser
- 30 gram Smør
Sådan gør du
- Det er vigtigt at smør og vand er så koldt som muligt, jo koldere, jo bedre bliver tærten. Skær smørret i små terninger og sæt det på køl Find en stor skål, bland mel sukker og salt sammen tilsæt smørtern og og bland det sammen med en gaffel der må gerne være enkelte lidt større klumper smør tilbage. Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, pres dejen sammen med en dejskraber op mod skålen sider, tilsæt det sidste vand lige akkurat nok til at samle dejen sammen med dine hænder og være forsigtig med at ælte for meget, så smelter smørret af varmen fra hænderne. Drys lidt mel over dejen, del den i to næsten lige store dele pak dem i film og kom dem på køl så længe som muligt, mindst en halv time. Rul dem ud så tæt på at du skal bruge dem som muligt. Varm ovnen op til 190 grader. Skræl æblerne og skær dem i tern, bland dem sammen med citronsaften og krydderierne og lad dem trække til ovnen er varm. Rul dejen ud til bunden og kom den i formen, kom fyldet i og fordel de 30 gram smør ud over fyldet i små stykker. Rul låget ud og kom det over fyldet og klem den sammen i kanten med en gaffel, pensel med æg og drys med sukker (gerne kanel sukker) prik luft huller i låget. Bag den i en times tid til den er gylden og fyldet bobler op af hullerne.