Opskrift på Æblepandekager
En lidt anderledes måde af få pandekager på.
Vi har opskriften fra: “Sødt og snasket – en bid af det amerikanske køkken med Christel Pixi“, hvor forfatteren Christel skriver følgende om opskriften:
“Hvis du godt kan lide æbletærte, skal du prøve de her pandekager! De er lavet med revet æble og kanel og smager både friskt og sødt.”

Antal: stk.
Æblepandekager
Ingredienser
DEJ
- 2 stk. Æg
- 3.5 deciliter Yoghurt naturel
- 1 tsk. Vaniljeekstrakt
- 260 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 0.5 tsk. Kanel stødt
- 0.5 tsk. Salt
- 50 gram Sukker
- 3 stk. Æbler store, skrællede og groftrevne
- Olie smagsneutral - til at stege i
TOPPING
- Æbler
- Kanel lidt
Sådan gør du
- I en stor skål pisker du æg, yoghurt og vaniljeekstrakt og sætter skålen til side. I en mellemstor skål sigter du hvedemel, bagepulver, kanel, salt og sukker. Når det er godt blandet, vender du det i dine våde ingredienser med en paletske. Så snart alle tørre lommer er væk, vender du dine revne æbler i dejen. Varm din pande op til middel varme, og smør den med et tyndt lag olie. Nu kommer du 1 stor spsk. af dejen på panden og lader den flade lidt ud, så du er sikker på, den bliver stegt i midten. Du har nok plads til 3 pandekager på én gang. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, og gentag, til al din dej er brugt. Pynt dem gerne med flormelis eller akaciehonning, inden du serverer dem.
Noter
TIP: Hvis du har mod på det, så skift æbler ud med pære og kanel med kardemomme. Så får du en helt anden pandekage, som også er mega lækker.