Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æblepandekager

gastrofunlogoRedaktion
   
23. oktober 2019

Opskrift på Æblepandekager

En lidt anderledes måde af få pandekager på.

Vi har opskriften fra: “Sødt og snasket – en bid af det amerikanske køkken med Christel Pixi“, hvor forfatteren Christel skriver følgende om opskriften:

“Hvis du godt kan lide æbletærte, skal du prøve de her pandekager! De er lavet med revet æble og kanel og smager både friskt og sødt.”


Antal: 12 stk.

Æblepandekager

Forfatter: Redaktion
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

DEJ

  • 2 stk. Æg
  • 3.5 deciliter Yoghurt naturel
  • 1 tsk. Vaniljeekstrakt
  • 260 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Kanel stødt
  • 0.5 tsk. Salt
  • 50 gram Sukker
  • 3 stk. Æbler store, skrællede og groftrevne 
  • Olie smagsneutral - til at stege i

TOPPING

  • Æbler
  • Kanel lidt

Sådan gør du

  • I en stor skål pisker du æg, yoghurt og vaniljeekstrakt og sætter skålen til side.
    I en mellemstor skål sigter du hvedemel, bagepulver, kanel, salt og sukker.
    Når det er godt blandet, vender du det i dine våde ingredienser med en paletske.
    Så snart alle tørre lommer er væk, vender du dine revne æbler i dejen.
    Varm din pande op til middel varme, og smør den med et tyndt lag olie.
    Nu kommer du 1 stor spsk. af dejen på panden og lader den flade lidt ud, så du er sikker på, den bliver stegt i midten.
    Du har nok plads til 3 pandekager på én gang.
    Steg dem i 2-3 minutter på hver side, og gentag, til al din dej er brugt.
    Pynt dem gerne med flormelis eller akaciehonning, inden du serverer dem.

Noter

TIP: Hvis du har mod på det, så skift æbler ud med pære og kanel med kardemomme. Så får du en helt anden pandekage, som også er mega lækker.