Opskrift på Æblemazarin med mandler og kanelsukker
Masser af æbler derude lige nu – brug nogle af dem i den her svampede, bløde og virkelig lækre æblemazarin-kage med mandler – serveret med kanelsukker og vaniljeis, muuums!
Den herlige efterårskage er nem at lave og kan trylles frem i et ruf… Perfekt til weekenden

Æblemazarin med mandler og kanelsukker
Ingredienser
Æblemazarinkage
- 100 gram Marcipan revet
- 100 gram Smør stuetempereret
- 100 gram Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 stk. Æg
- 40 gram Hvedemel
- 0.5 knivspids Salt
- 2 stk. Æbler syrlige
Drys
- 1 spsk. Sukker
- 0.5 tsk. Kanel stødt
- 25 gram Mandler
Topping
- 1 spsk. Flormelis til drys
- Vaniljeis
Sådan gør du
- Riv marcipanen groft og pisk den sammen med smør, sukker og vaniljesukker. Pisk æggene i. Rør mel og salt i. Skær æblerne i små tern og vend dem i dejen. Smør dejen ud i et og ovnfast fad (ca. 20x20 cm) beklædt med bagepapir. Hak mandler og rør sukker og kanel sammen. Drys mandler og kanelsukker ovenpå dejen. Bag 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader. Spis som den er eller server med vaniljeis og flormelis. Kagen holder sig fint et par dage på køl.