x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æblemazarin med mandler og kanelsukker

HENRIETTE KRISTIANSEN | 16. september 2021

Masser af æbler derude lige nu – brug nogle af dem i den her svampede, bløde og virkelig lækre æblemazarin-kage med mandler – serveret med kanelsukker og vaniljeis, muuums! 

Den herlige efterårskage er nem at lave og kan trylles frem i et ruf… Perfekt til weekenden 


Æblemazarin med mandler og kanelsukker

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æble, Kage, Sødt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Æblemazarinkage

  • 100 gram Marcipan revet
  • 100 gram Smør stuetempereret
  • 100 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 stk. Æg
  • 40 gram Hvedemel
  • 0.5 pinch Salt
  • 2 stk. Æbler syrlige

Drys

  • 1 spsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Kanel stødt
  • 25 gram Mandler

Topping

  • 1 spsk. Flormelis til drys
  • Vaniljeis

Sådan gør du

  • Riv marcipanen groft og pisk den sammen med smør, sukker og vaniljesukker.
    Pisk æggene i.
    Rør mel og salt i.
    Skær æblerne i små tern og vend dem i dejen.
    Smør dejen ud i et og ovnfast fad (ca. 20x20 cm) beklædt med bagepapir.
    Hak mandler og rør sukker og kanel sammen. Drys mandler og kanelsukker ovenpå dejen.
    Bag 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader.
    Spis som den er eller server med vaniljeis og flormelis.
    Kagen holder sig fint et par dage på køl.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.