Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æble tarte tatin

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

15. april 2020
Æbletærternes konge

Opskrift på Æble tarte tatin

Tarte Tatin – Æbletærternes konge ?

Jeg smuttede i køkkenet og det blev til en velduftende fransk æbletærte.
Tarte tatin bliver bagt på hovedet, skørt… men det giver mening når man står med det. ?

Æble tarte tatin


Antal: 1 tærte

Æble tarte tatin

Æbletærternes konge
Forfatter: Food_by_chrisnos
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 100 gram Sukker
  • 80 gram Smør koldt
  • Citronsaft lidt
  • Salt lidt
  • vanilje lidt
  • Æbler
  • Mørdej eller butterdej

Sådan gør du

  • 100g sukker smeltes til karamel, tilsættes 80g koldt smør, lidt citronsaft, lidt salt og lidt vanilie.
    Koges sammen til det hele samler sig.
    Æblebåde af skrællede æbler vendes i karamellen.
    Lad dem småsimre i cirka 5 minutter.
    Bådene lægges fint op i et lille fad.
    Hæld karamel hen over.
    Som låg (som i virkeligheden er bunden) brugte jeg en almindelig mørdej.
    Butterdej kan også bruges hvis det skal gå lidt hurtigt.
    Prik hul i låget med en gaffel.
    Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.
    Køles lidt ned, så karamellen får lov at sætte sig og vendes derefter ud, så låget bliver bund.
    Serveres med flormelis, vanilleis, creme fraiche, flødeskum eller hvad du lige har til rådighed.