
Opskrift på Æble tarte tatin
Tarte Tatin – Æbletærternes konge ?
Jeg smuttede i køkkenet og det blev til en velduftende fransk æbletærte.
Tarte tatin bliver bagt på hovedet, skørt… men det giver mening når man står med det. ?

Æble tarte tatin
Ingredienser
- 100 gram Sukker
- 80 gram Smør koldt
- Citronsaft lidt
- Salt lidt
- vanilje lidt
- Æbler
- Mørdej eller butterdej
Sådan gør du
- 100g sukker smeltes til karamel, tilsættes 80g koldt smør, lidt citronsaft, lidt salt og lidt vanilie.Koges sammen til det hele samler sig.Æblebåde af skrællede æbler vendes i karamellen.Lad dem småsimre i cirka 5 minutter.Bådene lægges fint op i et lille fad.Hæld karamel hen over.Som låg (som i virkeligheden er bunden) brugte jeg en almindelig mørdej.Butterdej kan også bruges hvis det skal gå lidt hurtigt.Prik hul i låget med en gaffel.Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.Køles lidt ned, så karamellen får lov at sætte sig og vendes derefter ud, så låget bliver bund.Serveres med flormelis, vanilleis, creme fraiche, flødeskum eller hvad du lige har til rådighed.