
Opskrift på Åbne fastelavnsboller med klassisk fyld
Årh fastelavnsboller! Bløde og luftige med masser af lækkert sødt og snasket fyld, findes der noget bedre? Det er liiiidt tidligt på sæsonen, fastelavn er først næste måned, men jeg tror at vi alle godt kan trænge til lidt ekstra hygge og noget rart og velkendt i disse tider? Ihvertfald kunne jeg godt overtales, da ungerne spurgte om ikke vi skulle lave nogen!
De lukkede fastelavnsboller er fantastiske! Men også lidt mere tricksy…. så i denne omgang har jeg lavet dem åbne, med fyldet ovenpå i små fordybninger, så kunne drengene nemlig være med til hele processen. Af fyld har vi valgt vanillecreme, marcipanremonce, chokolade og marmelade.. Klassisk, nemt og godt!
Dejen er super nem, lækker at arbejde med og smager virkelig skønt; blød, luftig og samtidig lidt sej i krummen når man hapser en bid, sådan lidt wienerbrødsagtig – sååå godt.. Også fyldet er nemt og hurtigt så alt i alt en virkelig skøn bolle, som er nem at trylle frem.
Du kan vælge at bruge alle 4 slags fyld eller bare et par af dem – så skal du bare øge mængderne i forhold til opskriften herunder, da mængderne her er beregnet til 2 – 3 boller pr type fyld.

Åbne fastelavnsboller med klassisk fyld
Grej
- Håndmixer (mulighed 1)
- Røremaskine (mulighed 2)
Ingredienser
Dej
- 2 deciliter Vand lunkent
- 25 gram Gær
- 1 spsk. Sukker
- 1/2 tsk. Kardemomme stødt
- 200 gram Smør blødt
- 3 stk. Æg
- 500 gram Hvedemel
- 1 stk. Æg til penslingen
Fyld
Marcipanremonce
- 30 gram Marcipan
- 30 gram Sukker
- 30 gram Smør blødt
Vaniljecreme
- Mælk
- Vaniljebrev
Chokolade
- 25 gram Mørk chokolade hakket
Marmelade
- 3 spsk. Hindbærmarmelade
Pyntning
- Glasur
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lune vand.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser til dejen og rør godt sammen med håndmixer eller røremaskine til en fin glat, let klistret dej. Sæt til hævning 1 time.
- Læg dejen ud på et meldrysset bord, drys lidt mel ovenpå også og rul den ud til en firkant, ca. 2 cm tyk.
- Udstik cirkler af Ø8cm ca. (jeg brugte et glas) og brug fingrene til at lave en fordybning i hver cirkel.
- Put det ønskede fyld i fordybningerne på dine boller
- Lad bollerne efterhæve 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem 15 min (200 grader, alm. ovn) til de er gyldne og fine.
- Lad bollerne afkøle, pynt med glasur og servér
Noter

