ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Saltsten

PER ASMUSSEN | 22. juni 2022

Jeg har ofte kigget på en saltsten og tænkt hvad kan jeg bruge den til. Jeg husker at jeg engang for mange år siden fik en rå bøf serveret på en varm saltsten, så jeg selv skulle stege den. Smagen var fantastisk og selvom oplevelsen var god, så må jeg indrømme at det var gået i glemmebogen.

Derfor var glæden stor da jeg blev spurgt af Kitchenone om jeg vil prøve at teste sådan deres Satake Saltsten med holder.

Hvad er en saltsten?

En saltsten er en sten der er dannet af salt og mineraler. Saltstenen her kommer fra Himalaya-bjergene og er presset sammen over årtusinder. De fleste saltsten har en mørk farve, men den jeg har modtaget er lyserød. Denne sten er 100% naturlig og helt uden kemikalier eller tilsætningsstoffer. De fleste saltsten stammer fra Sydamerika, Himalaya eller Pakistan. De skæres ud i firkanter og kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet.

Hvorfor skal man bruge en saltsten i ens madlavning?

Der er mange grunde til at bruge en saltsten i ens madlavning. For det første så giver saltstenen et unikt twist på smagen af den mad du laver. Så er der også showman i at bruge dem. Forestil dig en forret stående på en saltsten i en buffet eller din egen forret du spiser direkte af saltstenen. Det giver en ekstra dimension til din madlavning og dine gæster en ekstra god oplevelse.

Hvordan bruger man en saltsten?

En saltsten kan holde på en varm temperatur i omtrent tyve minutter. Du kan varme stenen op på flere måder, til forskellige lejligheder. Ved grill kan du lægge den på din grill ved lav varme og lade den varme op langsomt under låget. Når saltstenen har er varm nok kan du grille din mad på den. Det gør, at din mad får en lækker, røget saltsmag.

Når du varmer den i ovnen, skal det ligeledes også gøre langsomt. Det tager ca. 60 minutter. Når den er opvarmet tager du den ud og tilbereder din mad direkte på stenen.

Det er meget nemmere end man skulle tro. Forestil jer en saltsten som en grillplade eller pande og du er godt på vej.

Du kan bruge den til at stege bøffer, grille fisk, kylling eller vegetarretter på. Alt hvad der normalt kan tages på en grill eller pande.

Jeg har selv lavet bøffer, kyllingebryst og grillet peberfrugt på min saltsten. Alt sammen smager det helt fantastisk med den røgede/salte smag saltstenen giver.

Min favoritret er dog lynstegt laks, der blot placeres på en kold saltsten og brændes i kort på oversiden med en gasbrænder. Det smager super dejligt og kan serveres sammen med en dip, f.eks. grøn pesto, hummus eller baba ganoush.

Jeg har et modningsskabet Dryager DX1000 hvor jeg primært modner kød og charcuteri. I bunden af skabet bruger jeg saltsten, der er med til at give kødet en helt fantastisk smag.

Hvorfor ikke prøve en saltsten næste gang du laver mad til familie eller venner? Det er en unik oplevelse for både dig og dine gæster. Og smagen af maden bliver bare bedre.

Jeg vil helt klart anbefale alle at prøve en saltsten på egen madlavning.

Hvordan rengøres en saltsten?

Efter brug af saltstenen, skal den blot skylles med vand. Saltstenens overflade har en naturlig antibakteriel virkning, så der er ikke behov for at bruge sæbe eller andre rengøringsmidler. Derefter skal du lade den tørre ordentligt af inden du putter den væk.