ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Få en hyggelig aften med den bedste Raclette I test

REDAKTION | 23. marts 2023

Racletten var det helt store tilbage i 80’erne og 90’erne, men siden har den mistet noget af sin popularitet. Det skyldes højst sandsynligt indtoget af forskellige retter fra hele verden, som danskerne har taget til sig og dermed skubbet den ellers så populære Raclette ud i glemslen. Men er Racletten helt død eller er der stadig et marked for dette lille vidunder. Der skal lyde et stort JA herfra. Den bedste Raclette er stadig garanti for en god aften med dem man holder af. Det at sidde rundt om den lille bordgrill, som en Raclette i princippet er, og tilberede sin egen mad, mens man hygger med familien eller med vennerne, er en form for fællesskab som vi (desværre) er kommet væk fra. Dette alene, er i vores øjne grund nok til, at Racletten burde være en obligatorisk del af en hver dansk husstands køkken. Men hvor køber man så en Raclette?

Der kan være stor forskel på de enkelte modeller på markedet. Den bedste Raclette for dig, er måske ikke den bedste Raclette for din nabo. På samme måde som med en airfryer eller en kaffemaskine, så har de enkelte modeller deres egne unikke specifikationer og funktioner, som nogle har brug for og andre synes er overkill. Derfor skal man altid gå efter den model som lever op til de forventninger og de krav, som man hver især har til det produkt man køber. På den måde er man sikker på at man får den bedste model, til ens behov, og ikke den bedste model, fordi vi eller andre siger det. I denne Raclette test kan du både læse om de enkelte modeller, men også Raclette tilbehør og måske endda finde et rigtigt godt Raclette tilbud. Så hvis du have glemt Racletten eller gerne vil prøve den for første gang, så kan du med fordel læse med.

Vigtigt at vide om testen er, at Gastrofun ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Tefal RE458812
Tefal RE458812

Tefal RE458812

Tefal RE458812 er et godt bud på den bedst Raclette på markedet. Det skyldes at man her får en kombination af den klassiske Raclette og en elektrisk grill, hvilket giver endnu flere muligheder når det kommer til at tilberede små lækre retter, mens man sidder og snakker hen over spisebordet. Den har blandt andet varmeresistente håndtag, der gør at den er sikker nok til børnene også kan være med. Så hvis du savner den hyggelige stemning ved middagsbordet derhjemme, så er denne Raclette perfekt til dig.

Nem at rengøre på grund af Non-stick belægningen

Selvom der ikke er noget mere hyggeligt end at sidde samlet som familie eller vennegruppe, og lave lækker med på en Raclette, så er der dog en downside ved denne ellers vidunderlige maskine. Mange modeller på markedet er nemlig ret så besværlige at skulle gøre ren efter at have været i brug. Det skal man dog ikke bekymre sig om med Tefal RE458812, da den er udstyret med en praktisk non-stick belægning der gør rengøringen til en leg. Hvis du elsker Raclette, men ikke bryder dig om rengøring, er denne model perfekt.

Egenskaber:

 • Farve: Sort
 • Dimensioner: 150 x 550 x 322 mm (H x B x D)
 • Effekt: 1350 W
 • Vægt: 3,3 kg
WMF Lono 1500w
WMF Lono 1500w

WMF Lono 1500w

Hvis du er på udkig efter en Raclette som kan mere, så er WMF Lono et rigtigt godt valg. Den er nemlig kraftfuld nok til at kunne stege saftige og lækre bøffer, oven i alt det andet men ellers ville tilberede på en Raclette. Det stilrene design gør den indbydende at se på og de 8 medfølgende non-stick pander og 8 paletter gør, at der er plads til hele familien eller alle vennerne, uden at nogle skal sidde og vente på en ledige pande eller palette. WMF Lono er muligvis den bedste Raclette på markedet, som det er ligenu.

Slip for besværet med rengøringen

En anden stor fordel ved WMF Lono, er, at den muligvis er den Raclette på markedet, som er nemmest at rengøre. Den aftagelige grillplade, som er ridsefast og har non-stick belægning, kan nemlig smides direkte i opvaskemaskinen efter brug, sammen med bestik, portvinsglas og hvad I nu ellers har brugt til jeres måltid. Resten af denne Raclette er lige så let at rengøre, så der er tale om en maskine, som er utroligt let at skulle håndtere, både når det kommer til at bruge den, men også når det kommer til at skulle rengøre den.

Egenskaber:

 • Farve: Sort/Stål
 • Dimensioner: 130 x 545 x 241 mm (H x B x D)
 • Materiale: Cromargan® rustfrit stål
 • Effekt: 1500 W
Severin RG 2348
Severin RG 2348

Severin RG 2348

Severin RG 2348 er alt det en Raclette skal være og så lige dét ekstra. Denne Raclette har nemlig en medfølgende fondue gryde, som giver oplevelsen et skub opad. Udover de små spejlæg, det lækre sprøde bacon og det velsmagende cocktailpølser, så kan man med denne Raclette også sidde og riste et stykke brød og derefter dyppe det i den lækre og cremede fondue. Raclette leder tankerne hen på Frankrig, men denne Raclette med fondue tager dig nærmest med. Elsker du Fransk mad, så vælg Severin RG 2348.

Skal det være nemt så skal det være Severin

En Raclette kan i sig selv være besværlig at skulle gøre ren, men når der ovenikøbet er en fondue gryde med, fyldt af smeltede osterester, så kan det synes at være en umulig opgave. Sådan er det heldigvis ikke med Severin RG 2348. De aftagelige dele gør det let at komme til og dermed rengøringen meget lettere, end man ser på andre modeller på markedet. Så hvis det at skulle gøre rent, er en aktivitet som kan frembringe en tilstand af depression i dag, så er Severin RG 2348 Raclette og Fondue et oplagt valg.

Egenskaber:

 • Farve: Sort/Stål
 • Dimensioner: 220 x 410 x 430 mm (H x B x D)
 • Strømforbrug: 1.9 kW
 • Vægt: 5,4 kg
Princess 8 Grill and Teppanyaki Party
Princess 8 Grill and Teppanyaki Party

Princess 8 Grill and Teppanyaki Party

Princess 8 Grill and Teppanyaki Party er som navnet antyder, perfekt til at få lidt mad i maven inden man sætter festen i gang en fredag eller lørdag aften, sammen med sine venner eller familie. Den helt store fordel at det udover at være en Raclette også er en grill. Det giver mulighed for at bruge den til at lave lækre og saftige burgere eller andre mere avancerede retter, end de traditionelle småretter som en Raclette normalt indbyder til. Så hvis du gerne vil have flere muligheder, så er denne Raclette perfekt.

Indbygget termostat sikrer den perfekte temperatur

Når det kommer til at skulle sidde omkring et bord og tilberede sin egen mad, så er det afgørende at man har et redskab som både er effektivt og pålideligt. Det er Princess 8 Grill and Teppanyaki Party-grillen i den grad. De 1200 watt gør at den hurtigt varmer op og den indbyggede termostat gør det muligt for dig, at indstille temperaturen præcist som du ønsker den. På alle områder er der tale om en utroligt praktisk og smart Raclette, som er let at betjene og vigtigst af alt for nogle, er utroligt let at rengøre efter brug.

Egenskaber:

 • Farve: Sort/Stål
 • Grillplade: 420 x 210 mm
 • Effekt: 1300 W
 • Antal personer: 8
Fritel RG 2170 Raclette Grill
Fritel RG 2170 Raclette Grill

Fritel RG 2170 Raclette Grill

Hvis du har planer om at invitere vennerne over til en gang Champions League fodbold eller blot ønsker at samle familien omkring spisebordet, til en hyggelig aften sammen, så er Fritel RG 2170 Raclette Grill en rigtigt god maskine at have stående. Den egner sig nemlig perfekt til en hyggelig aften i festligt lag, sammen med op til 7 andre personer. Så hvis du føler at du mangler noget i kan samles om som familie eller blot en praktisk, god og lækker mulighed for at gøre maden med venner mere hyggelig, så er dette et godt valg.

Den aftagelige grillplade gør rengøring let som ingenting

De fleste der har brugt en Raclette ved hvor besværligt den og eventuelt tilbehør til Raclette kan være at gøre rent efter man har brugt det. Derfor er det en kæmpe fordel, at Fritel RG 2170 Raclette Grill har en aftagelig grillplade. Det gør nemlig rengøringen meget lettere at få overstået, så man kan komme tilbage til festen eller ind på sofaen til resten af familien, og nyde aftenen sammen. Alt i alt, så er Fritel RG 2170 Raclette Grill en rigtig god tilføjelse til ethvert køkken og enhver familie, der nyder at hygge sammen.

Egenskaber:

 • Farve: Sort/Krom
 • Grillplade: 495 x 270 mm
 • Strømforbrug: 1,5 kW
 • Spænding: 230 V
Nordic Sense Raclette 1000W
Nordic Sense Raclette 1000W

Nordic Sense Raclette 1000W

Nordic Sense Raclette er måske ikke den mest kraftfulde Raclette på markedet, men dens 1000W er nok til at man kan tilberede lækre måltider sammen, rundt om spisebordet. Det er muligt at bruge den sammen, op til 8 personer af gangen, hvilket gør den ideel til husstande med børn, eller til dem som ofte nyder et måltid sammen med vennerne. Den er let at betjene og selvom den ikke er så kraftig, så er den stadig stærk nok til, at alle vennerne eller familien, kan sidde og tilberede et lækkert måltid sammen, hver for sig.

Non-stick belægningen letter rengøringen

Stegefladen på Nordic Sense Raclette er belagt med non-stick belægning og det er de 8 medfølgende pander/paletter også. Det gør at Nordic Sense Raclette som helhed, er utroligt let at rengøre efter man har brugt den. Selv om man har brugt den til at smelte ost, så gør denne belægning den stadig at let at rengøre. Det er en stor fordel til den travle børnefamilie, som udover at nyde det at sidde og lave mad sammen, også gerne vil have mulighed for at hygge med en god film efter de har spist. Alt i alt, er den et godt valg.

Egenskaber:

 • Farve: Sort
 • Dimensioner: 104 x 230 x 455 mm (H x B x L)
 • Materiale: Metal
 • Vægt: 2 kg
Melissa Raclette 8 pers.
Melissa Raclette 8 pers.

Melissa Raclette 8 pers.

Denne Raclette fra Melissa giver dig mulighed for at have en hyggelig aften med Raclette, med op til 7 af dine venner eller alle i husstanden. Her er nemlig mulighed for at 8 personer kan tilberede lækre småretter sammen på én gang. Danskerne elsker hygge og hvad er mere hyggeligt end at sidde sammen og tilberede ens mad, mens man sidder ved spisebordet og snakker sammen. Mange havde dømt Racletten ude, men når man først sidder omkring den med ens kære, så vil man forstå hvorfor den stadig har sin berettigelse.

Praktiske indbyggede funktioner gør den let at bruge

En af de ting som gør, at mange fravælger en Raclette, er at markedet er oversvømmet af billige modeller, som hverken er særligt praktisk at bruge, men også lider af en mangel på funktioner, som kan gøre dette lettere og sjovere, at bruge Racletten. Denne model fra Melissa adskiller sig ved at have nogle smarte og praktiske indbyggede funktioner, som både gør den nem, sikker og praktisk at bruge. De skridsikre fødder holder den på plads og den integrerede termostat gør, at man kan stille temperaturen præcis som man vil.

Egenskaber:

 • Farve: Sort
 • Stegeflade: 420 x 210 mm
 • Effekt: 1300 W
 • Justerbar temperatur: Ja

Hvad er det der gør en Raclette så god?

At have en Raclette i sit køkken er den perfekte måde at få alle i familien involveret i madlavningen. Dette geniale apparat giver dig mulighed for at tilberede aftensmaden sammen og opfordrer familie og venner til at snakke med hinanden, mens de tilbereder deres egne måltider. En Raclette er på mange måde en god måde at komme hinanden ved på. I stedet for at mor eller far står i køkkenet og laver maden, mens ungerne ser Netflix eller sidder på deres Smartphones, så foregår madlavningen i stedet rundt om bordet, mens alle er til stede og kan sidde og hygge sig sammen. Det samme gælder hvis man er typen der ofte har vennerne på besøg. Her er det også en god måde at dyrke venskabet, ved at sidde at lave maden sammen.

Hvilke ting skal man overveje inden man køber en Raclette?

Når det kommer til at købe en Raclette, så er der flere ting som er gode at overveje inden man foretager sit køb. Først og fremmest bør man tænke over hvor meget man kommer til at bruge den. Der er ikke nogen grund til at købe den dyreste model og en masse Raclette tilbehør, hvis man blot skal bruge den et par gange om året. Det er også en god idé at overveje ens behov, når det kommer til hvor mange personer man er i ens husstand. Nogle modeller kan servicere op til 8 personer ad gangen, men hvis man kun er 3 i ens husstand, er dette heller ikke nødvendigt. Det korte af det lange er, at man altid skal overveje de behov man har, så man kan finde frem til en Raclette der lever op til disse, uden at det går hen og bliver overkill.

Hvad koster en Raclette?

Prisen på en Raclette, kan som med alle andre produkter indenfor forskellige kategorier, variere utroligt meget. Det skyldes faktorer som f.eks. hvilken producent som har lavet den, hvilke funktioner den har og hvilke materialer den er lavet af. Derfor er ens budget en god ting at få på plads, inden man begynder at afsøge markedet for en Raclette. En Raclette er dog ikke den dyreste form for køkkenmaskine der findes på markedet. Den bedste Raclette koster ikke så meget, som f.eks. den bedste airfryer, der nemt kan koste flere tusinde kroner. Prisen på en Raclette afhænger også af, om der er medfølgende Raclette tilbehør. Husk at finde ud af hvad du kan eller vil bruge på at købe en Raclette, inden du går i gang med at lede.

Hvordan finder man den bedste pris på en Raclette?

Uanset om man er på udkig efter den bedste Raclette på markedet eller blot skal have en billig model, man kan hive ud af køkkenskabet indimellem, så er den nemmeste vej til den bedste pris altid at lede efter forskellige former for Raclette tilbud. Nogle butikker fejrer fødselsdag ved at sætte priserne ned på deres produkter, hvilket også betyder Raclette og Raclette tilbehør, såfremt butikken sælger dette. En anden måde man kan finde den bedste pris på den bedste Raclette eller den billige model, er ved at bruge internettet til at finde de bedste priser. Det kan man gøre ved at finde butikkerne selv og sammenligne deres priser, eller ved at bruge en prissammenligningshjemmeside, til at finde den bedste pris.

FAQ

Hvad betyder Raclette?

Ordet ”Raclette” er fransk og kommer fra ordet ”Racler”, som betyder at skrabe. Raclette er altså navnet på en ret, hvor idéen er at man smelter ost som man herefter skraber af.

Hvor er Raclette fra?

Racletten er en fransk opfindelse, som originalt blev brugt til en alternativ version af fondue.

Hvilken Raclette skal jeg vælge?

Når det kommer til at vælge en Raclette, så glem alt om brandnavne og trends. Vælg altid ud fra de specifikke behov og det budget du har.