ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bedste portvinsglas – Øg hyggen med smukke portvinsglas til dit bord

REDAKTION | 13. januar 2023

Når det kommer til vin, så er det forskelligt, hvad man foretrækker. Det kan være rød, hvid, rosé eller portvin. De forskellige vine passer til forskellige lejligheder, forskelligt mad og bør nydes på forskellige tidspunkter. Men når de skal nydes, så er det vigtigt, at man har de rigtige glas.

Et godt glas portvin kan nydes til desserten, eller bare som en lækker flydende snack til nogle hyggelige stunder. Til disse hyggelige stunder skal man selvfølgelig have nogle smukke portvinsglas, så man kan nyde det på bedste vis.

I denne artikel har vi fundet 6 portvinsglas, som vi mener er værd at tage et kig på. Nogle vil mene det er de bedste portvinsglas, mens andre foretrækker nogle andre. Vi synes dog, at de er lækre, og vi har fundet noget til enhver smag. Du finder blandt de 6 glas normale glas og ægte krystalglas. På den måde er vi sikre på, at der er noget til enhver smag.

Udover de smukke portvinsglas, så vil du nederst finde lidt information om emnet, og hvordan man drikker portvin.

Denne portvinsglas test indeholder:

 • En oversigt over nogle af de bedste portvinsglas på markedet.
 • Råd og tips til, hvordan du drikker portvin korrekt.
 • Idéer til tidspunkter, hvor du kan nyde et glas portvin.

Produkt

Set til

Set hos

Spiegelau Authentis Sherry-:portvinsglas 17cl 4stk

1. Frederik Bagger Crispy Monsieur 45cl 2stk

365 kr.

Kitchentime

Georg Jensen Bernadotte Rødvinsglas 54cl 6stk

2. Spiegelau Authentis 17cl 4stk

284 kr.

Wine&Barrels

Luigi Bormioli Atelier Sherry-:portvinsglas 8cl 6stk

3.Luigi Bormioli Atelier 8cl 6stk

349 kr.

Damborg

Kosta Boda Chateau Sherry-:portvinsglas 8cl

4. Kosta Boda Chateau 8cl

279 kr.

Kitchentime

Lyngby Juvel portvinsglas 9cl 6stk

5. Lyngby Juvel 9cl 6stk

250 kr.

Rigtig Kaffe

Holmegaard Regina portvinsglas 10cl

6. Holmegaard Regina 10cl

388 kr.

Allbuy

*Indeholder reklamelinks - Priser sidst opdateret d. 24/1/2023

Info om denne test: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag GastroFun har ingen relation med producenterne af produkterne. Guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler portvinsglas til dit hjem.

Spiegelau Authentis Sherry-:portvinsglas 17cl 4stk
Spiegelau Authentis Sherry/portvinsglas 17cl 4stk

Spiegelau Authentis Sherry-/portvinsglas 17cl 4stk

 • 17 cl glas
 • 4 stk. I pakken

Spiegelau laver nogle smukke portvinsglas, som pryder et hvert bord. De er lavet med flotte bløde kanter, og har derfor et eksklusivt udseende, selvom det bestemt ikke er de dyreste på markedet. Glasset er et 17cl glas, hvilket betyder du troligt kan bruge det til portvin.

Kan bruges til mere end blot portvin

Hvis du er på udkig efter et portvinsglas, som også skal kunne bruges til rom, cognac, whisky eller lignede, så kan du troligt købe Spiegelau Authenthis Sherry-/portvinsglas. Det flotte design gør dem nemlig idélle at sætte på bordet sammen med forskellige typer spiritus, så hverken du eller dine gæster kommer til at mangle noget.

Kan tåle opvaskemaskine

En af de ting, som vi ved er vigtige for mange, det er om glasset kan tåle opvaskemaskine. Det kan disse glas fra Spiegelau. En ting, som de blandt andet kan, fordi de er udviklet på en måde, så de skal kunne modstå mere, før de går i stykker.

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt: 175 gram
 • Glastype: Krystalglas, Spiritusglas
 • Rumindhold: 17 cl
 • Diameter: 6,2 cm
Rosendahl Grand Cru Sherry-:portvinsglas 24cl 2stk
Rosendahl Grand Cru Sherry/portvinsglas 24cl 2stk

Rosendahl Grand Cru Sherry-/portvinsglas 24cl 2stk

 • 24 cl glas
 • 2 stk. I pakken

Rosendahl er et populært mærke, når det kommer til ting af glas. De laver glas, skåle, karafler og meget mere. Hvis du går op I at det skal være same mærke hele vejen rundt, så kan det anbefales, at du begynder at samle på Rosendahl. Her får du 2 stk. Rosendahl grand cru spiritusglas 24 cl til billige penge, og har derfor et sted at starte.

Kan tåle opvaskemaskine

Disse glas fra Rosendahl kan sagtens tåle at få en tur i opvaskemaskinen, hvis du ikke vil vaske op i hånden, efter gæsterne er smuttet. Det skal dog siges, at de ikke anbefales at blive vasket på mere end 50-55 grader. Vasker du dem på mere end dette, så kan du risikere, at de tager skade.

24 cl giver plads til fest

Der er stor forskel på et portvinsglas, og hvor meget væske der kan være i det. Med disse Rosendahl Grand Cru glas får du et portvinsglas, hvor der er plads til hele 24 cl. Det er værd at tage med, så man ikke behøver fylde op så ofte.

Udvalgte specifikationer:

 • Glastype: Blyfrit glas
 • Rumindhold: 24 cl
 • Diameter: 7 cm
Luigi Bormioli Atelier Sherry-:portvinsglas 8cl 6stk
Luigi Bormioli Atelier Sherry/portvinsglas 8cl 6stk

Luigi Bormioli Atelier Sherry-/portvinsglas 8cl 6stk

 • 8 cl glas
 • 6 stk. i pakken

Hvis du er på udkig efter et smukt portvinsglas, så skal du ikke kigge meget længere. Luigi Bormioli Atelier portvinsglas har et moderne design, som er skabt til vinelskerne til professionelt såvel som privat brug. Dets udformning giver nemlig en superb diffusion af vinens aromaer, så du kan få den fulde oplevelse med.

Ny glasteknologi giver ekstra holdbarhed

En af de store frygter, når man køber glas, det er om de kan holde, og om man skal købe nye hele tiden. LB Atelier glasset er lavet med en ny glasteknologi, som giver det ekstra holdbarhed. Faktisk så er glassets kant målt til at være 37.5% mere holdbart end et normalt glas, og derudover er det 105% mere holdbart overfor mekaniske stød.

Max 55 grader i opvaskemaskine

Glasset fra Luigi er testet af producenten til at kunne tåle mere end 1.000 vaske i opvaskemaskine uden forandringer. Du må dog ikke vaske det på højere end 55 grader, da det kan skade glasset. Den gode kvalitet skyldes blandt andet, at det er et krystalinglas med deres nye teknologi.

Udvalgte specifikationer:

 • Glastype: Krystalinglas
 • Rumindhold: 8 cl
 • Højde: 16 cm
Kosta Boda Chateau Sherry-:portvinsglas 8cl
Kosta Boda Chateau Sherry/portvinsglas 8cl

Kosta Boda Chateau Sherry-/portvinsglas 8cl

 • 1 stk. I pakken
 • 5 cl glas

Kosta Boda Chatea Portvinsglas er designet og udviklet af Sveriges mest berømte glaskunstner og -formgiver. Bertil Vallien, som han hedder, har fået flere forskellige priser for hans kunst, og er præsenteret på forskellige museer verden over. Du får derfor et helt unikt kunstværk, hvis du køber disse portvinsglas.

Smukt design, lidt plads

Hvis du er typen der godt kan lide at lave en god skænk, når du skænker op, så er dette glas ikke for dig. I glasset kan du blot fylde 5cl, hvilket også gør det til et af de mindre glas du finder på markedet. Det er dog ideelt, hvis man blot skal have en lille skænk til desserten eller lignende.

 En del af en serie

Château er navnet på serien, som Kosta Boda glasset er en del af. Du kan derfor samle forskellige glas til forskellige drikke, og derved få den komplette serie, hvis du ønsker det. Hans andre kreationer er mindst lige så smukke som dette portvinsglas, så hele serien er bestemt et kig værd.

Specifikationer:

 • Glastype: Håndlavet
 • Rumindhold: 5 cl
 • Højde: 12.5 cm
Lyngby Juvel portvinsglas 9cl 6stk
Lyngby Juvel portvinsglas 9cl 6stk

Lyngby Juvel Portvinsglas 9cl 6stk

 • 6 stk. I pakken
 • 9 cl glas

Lyngby er kendt landet over for deres produkter lavet af glas. De laver smukke glas, vaser og mere til, og har derfor den erfaring der skal til, for at kalde sig eksperter på området. Med Lyngby Juvel får du et smukt glas, som både kan bruges til portvin, whisky og andre spiritus.

Lavet i bæredygtigt glas

Sådan som verden udformer sig i dag, så kan det være væsentligt at tænke over bæredygtighed. Med disse glas fra Lyngby får du et portvinsglas der er lavet i bæredygtigt glas. Du kan derfor med god samvittighed sætte dig på terrassen om sommeren og skænke et lækkert glas portvin op.

Smukke kanter og elegant udformning

Lyngby Juvel er lavet med smukke kanter og en elegant udformning, så det vil klæde ethvert bord. Dette gælder uanset om det er til påskefrokosten, julefrokosten eller blot til en hyggelig aften med venner eller familie.

Udvalgte specifikationer:

 • Glastype: Bæredygtigt glas
 • Rumindhold: 9 cl
 • Højde: 18.4 cm
Holmegaard Regina portvinsglas 10cl
Holmegaard Regina portvinsglas 10cl

Holmegaard Regina Portvinsglas 10cl

 • 1 stk. i pakken
 • 10 cl glas

Regina glasserien fra Holmegaard er yderst populær, og indeholder blandt andet rødvinsglas, hvidvinsglas, champagneglas, vandglas og disse portvinsglas. Det unikke ved Regina glasserien er, at alle glassene er mundblæste, og derfor er hvert enkelt glas helt unikt. Glasset er til dig der går op i detaljerne, og som elsker historien bag dine ting.

Skabt af Anja Kjær i 1992

I 1992 skabte designere Anja Kjær Regina glasset, da det skulle gives som gave til regentparret i forbindelse med deres sølvbryllup. Glasset kunne derfor ikke købes af andre før året talte 2018, hvor Holmegaard fik tilladelsen til at tilbyde glasserien som en del af deres forårskollektion samme år.

Mundblæst og smukt design

Regina er i sandhed smukke portvinsglas. De bliver alle mundblæst, hvilket giver dem alle deres helt eget unikke design, men selvfølgelig så de ligner hinanden. Køber du nogle stykker, så vil du kunne nærstudere dem, og se de forskellige detaljer, som gør hvert glas unikt. Noget, som vi mener, er værd at betale ekstra for.

Udvalgte specifikationer:

 • Glastype: Mundblæst glas
 • Rumindhold: 10 cl
 • Højde: 14 cm

Hvordan drikker man portvin, og ved hvilken temperatur?

Portvin skal drikkes af portvinsglas, og ved den rigtige temperatur. Rosé portvin skal serveres afkølet ved kun 4-7˚C, hvid portvin har en optimal temperatur på 8-10˚C, Tawny er bedst ved temperaturen 12-15˚C, og Ruby, Vintage og Late Bottled Vintage skal helt op omkring 16-18˚C, for at have den bedste smag.

Der er altså stor forskel på, hvordan man bør nyde et glas portvin, men det hele afhænger af hvilken type portvin man har købt. Glassets størrelse har ikke den store betydning, da det er en smagssag, men formen på glasset spiller ind ift. aromaerne, så du kan dufte aromaen, som vinen udleder. En typisk skænk er dog på 5-6 cl, da det giver mulighed for at slynge vinen og få alle smagsnuancerne frem i de fleste glas.

Hvor kommer portvin fra?

Portvin bliver fremstillet i Portugal, nærmere betegnet byen Porto og Douro-dalen. Hvilket navnet på vinen også så fint indikerer. Det unikke ved portvin er, at det er oftest er sødere end anden vin, og derudover har en noget højere alkoholprocent (19-21%).

Læs mere om portvinens historie her.

Til hvilke begivenheder passer portvin?

Portvin er en fyldig og sød vin, som traditionelt er forbundet med festlige begivenheder. Her serveres det oftest til desserten, eller blot som et lille glas til hyggen. Portvin kan serveres året rundt og passer til alle slags højtider, herunder jul, nytår og fødselsdag.

Hvis man ikke ønsker at servere det til desserten, så kan det kombineres med et ostebord, eller med lækre chokolader, som kan serveres efter maden til aftenkaffen. Portvinens søde smag gør den generelt idéel som en ’hygge vin’.

Kan jeg bruge portvin i madlavning?

Portvin er ikke kun til at drikke, det kan også sagtens bruges til din madlavning. I dag indgår portvin i mange forskellige retter, men man ser det oftest brugt til saucer, marinader og krydderisamlinger. Portvinens søde smag giver et bidrag af enkelthed og fylde til enhver ret, da det øger aromaen uden at overvælde.

Udover at blive brugt til at lave saucer og lignende, så kan det også med god samvittighed bruges i simreretter, hvor smagen fra portvinen rigtig kan inkorporeres i maden. Det kan være en lækker gryderet eller en stuvning, som mangler den sidste prik over i’et.

Vi anbefaler, at du læser vores opskrift rødvinsglace med portvin, hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan bruge portvin i din madlavning.

FAQ:

Hvilke glas til portvin?

Til portvin hører portvinsglas, som er små vinglas. Størrelsen på dem er typisk mellem 5 – 24 cl, hvor en typisk portvinsudskænkning er 5 – 6 cl.

Hvor stort er et portvinsglas?

Et portvinsglas er fra 5 til 24 cl stort. Størrelsen afhænger af formen på glasset, og hvor højt det er. Hovedreglen er blot, at der skal være plads til min. 5 cl. Portvin.

Hvorfor er der stilk på vinglas?

Stilken på vinglas forhindrer at vinen bliver varmet op af håndfladerne, så man ikke får en vin hvor smagen er forkert grundet temperaturen.