ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Knivblok bedst i test – for styr på knivene og hold dem skarpe i lang tid

REDAKTION | 27. april 2023

De fleste af os har nok mange forskellige knive i køkkenet, som alle har forskellige formål og funktioner. Der er knive til store stykker kød, til fisk, til brød, til grøntsager og en masse andre opgaver. Specialiserede værktøjer, som alle giver den helt rigtige fordel til deres opgaver. Og du har måske alle disse liggende i en stor skuffe, hvor de bare ligger lidt tilfældigt fordelt.

Det bør du faktisk ikke. Ikke alene fordi det kan være et uorganiseret mareridt, hvor det er svært at finde den kniv, man lige har brug for – men i stedet fordi det faktisk er dårligt for knivene. De kan nemlig ramle mod andre køkkenredskaber, eller andre knive, hvilke kan lede til, at knivsæggen bliver beskadiget; enten kan der komme små hakker i æggen, ellers kan du være ude for at de gradvist bliver sløvere af det. Og en sløv kniv er en farlig kniv.

Du bør derfor overveje at anskaffe en knivblok til køkkenet. Du kan derfor sikre en opbevaring, hvor knivene holdes skarpe og i perfekt stand – men det gør det også bare meget nemmere at finde den rigtige kniv, og du kan hurtigt tage den frem, når du skal bruge den. Og så minimerer det faktisk også risikoen for at komme til skade, når du roder gennem skuffen.

Så nu handler det bare om at finde den helt rigtige knivblok til dit køkken. Der er mange at vælge mellem, og de har alle nogle spændende fordele og interessante designs, så vi har lavet denne knivblok bedst i test for at hjælpe dig med at danne et godt overblik over, hvad markedet har at byde på. Læs derfor med i testen her for at se nogle af de lækreste og mest populære modeller på markedet og lær lidt mere om, hvad du faktisk kan opnå med en knivblok.

Vigtigt at vide om testen er, at Gastrofun ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Ønsker du den helt rigtige kniv at komme i knivblokken, så kan du med fordel tage et kig på vores test af brødknive – eller ønsker du at give dine knive endnu bedre vilkår? Så har vi en skærebræt bedst i test, hvor du får den bedste overflade at skære på.

Zone Denmark 330468
Zone Denmark 330468

Zone Denmark 330468

Ønsker du dig en lækker og minimalistisk knivblok, som kan passe ind i ethvert køkken, ligegyldigt hvordan det er designet? Så kan Zone Denmark 330468 være det helt rigtige bud. Den er nemlig lavet i et simpelt, buet design, som er ekstremt anonymt at se på – og så er det lavet i en lige så neutral grå eller sort farve, så det netop ikke vil gå imod køkkenet overordnede farvetema, og den passer ind både i moderne og retro looks. Men det er ikke kun udseendet, du skal vælge den for.

Praktisk opbevaring

Den smarte knivblok kan nemlig mere end bare at passe ind i køkkenet. Den er den perfekte holder til alle dine knive, og det er stort set ligegyldigt, hvordan disse er udformet. Zone Denmark 330468 er nemlig opbygget med en masse plaststrå, som står lodrette i knivblokken. Du sætter blot knivene ned blandt disse, hvor de vil blive holdt på plads, og det er nemt at undgå, at de støder sammen.

Alle størrelser

Det smarte ved en design som dette er nemlig, at størrelsen på kniven ikke påvirker opbevaringsevnen i en særlig høj grad. Opbevaringen er nemlig meget modulær, og der er intet, som er fastlagt – så du kan blot sætte knivene ned, som du ønsker, for de vil altid kunne passe ned i blokken – og du kan nemt lave en opdeling efter helt eget ønske, så du nemt kan finde den rigtige kniv.

Egenskaber

 • Antal knive: Modulært design med stor plads
 • Farve: Sort eller grå
 • Mål: 40 x 90 x 170 mm
 • Materiale: Polypropylen og TPR plast
Satake Kuro SKURO10
Satake Kuro SKURO10

Satake Kuro SKURO10

Ved Satake Kuro SKURO10 er der ikke i så høj grad tale om en knivblok, som du kender den, men derimod en lækker træblok, som har et indbygget magnetsystem. Du kan derfor montere knivene direkte på blokken, på samme måde som du netop kan gøre det med en magnetisk knivblok, man normalt ville montere på væggen. Træpladen her er i fantastisk kvalitet, og den har et brændt og rustikt look, som giver en mere dæmpet farve. Det er modellen til dig, som ønsker et mere naturligt look i køkkenet.

Skånsomt design

En af de absolut smarteste ting ved denne type knivblok er, at den er ekstremt skånsom overfor æggen på den individuelle kniv. Kniven sættes nemlig med siden til, så du vil aldrig komme ud for, at der kan ske noget med selve æggen. Du kan derfor roligt benytte en model som denne, uden at du skal frygte for, at dine knive bliver sløve eller får små hakker, som ofte vil ske i skuffer og lignende.

Ophæng hvis nødvendigt

Knivblokken ser virkelig flot ud, når den blot står på bordet med alle dine flotte knive magnetiseret derpå. Men det kan jo være, du ikke lige har bordpladsen til dette, eller du blot ikke ønsker at have den stående midt i det hele. I disse tilfælde kan du heldigvis vælge at hænge den op på væggen, så den ikke længere står i vejen – præcis som du kender det fra normale magnetskinner til knive.

Egenskaber:

 • Antal knive: Op til 5
 • Farve: Brændt træ
 • Mål: 250 x 220 mm
 • Materiale: Træ
Eva Solo Angled 515290
Eva Solo Angled 515290

Eva Solo Angled 515290

Eva Solo har i mange år været kendt for et rustikt, nordisk look, som i høj grad bygger på minimalisme og simple, men effektive, designs. Det må man sige, at denne knivblok i sandhed lever op til. Designet er nemlig udført i en simpel form, med nogle skarpt optegnede kanter. Det giver et lækkert rustikt og råt look, som måske passer lige perfekt ind i dit køkken. Konstruktionen er også yderst stabil og solid, så du skal ikke være bange for, at den hældende blok vælter.

Nem at bruge

Det skrå design bringer faktisk nogle praktiske fordele, så det er ikke udelukkende for at skabe et anderledes og spændende look. Med den skrå vinkel er det nemlig meget nemmere for dig at tage knivene ud og sætte dem tilbage i blokken, fordi du netop får en vinkel, som er meget naturlig at bevæge armene i. Dette giver derfor en mere komfortabel brug af knivblokken, som gør alting lidt bedre.

Smart lamelsystem

Når du indsætter en kniv i denne Eva Solo knivblok, så bliver den sat direkte i et en form for lamellomme. Disse har muligheden for at tilpasse sig til knive af alle størrelser, og de skaber et naturligt pres og en tyngde, som gør, at knivene holdes perfekt på plads uden at de har mulighed for at skride rundt eller falde ud. Og du har plads til mange knive, da det blot er et spørgsmål om at få det til at passe med håndtagene.

Egenskaber:

 • Antal knive: Så mange som håndtagene tillader
 • Farve: Sort
 • Mål: 75 x 280 x 230 mm
 • Materiale: Plast, aluminium
Global GKB-52
Global GKB-52

Global GKB-52

Global GKB-52 giver dig en fantastisk kombination af lækkert, tidløst design og praktisk funktionalitet i denne knivblok. Knivblokken har plads til ni knive, som den holder i en let skrå vinkel, hvor det er nemt at få fat i dem, når du lige har brug for dem. Designet er lavet i neutrale farver, hvor du netop kan vælge mellem hvid, sort og rustfrit stål, så der vil være noget til ethvert køkken; og det er netop ethvert køkken, som kan få nytte af en fantastisk knivblok som denne Global GKB-52.

Skrå vinkel

Den skrå vinkel har en fantastisk fordel, da den netop lader dig få knivene ud på en let måde, men hvor de på intet tidspunkt er i fare for at falde ud. Du kan hurtigt snuppe en kniv fra blokken, som du blot trækker ud i en vinkel, hvor det ikke virker helt unaturligt for armen at bevæge sig, så du bliver sikret maksimal komfort. Og det samme er naturligvis gældende, når du sætter dem tilbage i blokken igen.

God plads

Denne Global knivblok har plads til op til ni knive, som du blot kan placere direkte i knivblokken. Og det er ligegyldigt om der er tale om smalle knive, for der er rigeligt med plads. Du vil opleve de bedste resultater, hvis du placerer dem skiftevis med håndtagene i venstre og højre side, hvor det netop vil blive ekstremt nemt for altid at få fat i den helt rigtige kniv til den gældende opgave.

Egenskaber:

 • Antal knive: 9
 • Farve: Sort, hvid eller rustfrit stål
 • Mål: 265 x 255 mm
 • Materialer: Plast, rustfrit stål, silikone
Stelton Rig Tig Block-It
Stelton Rig Tig Block-It

Stelton Rig Tig Block-It

Stelton Rig Tig Block-It er til dig som søger en knivblok, som netop kombinerer det minimalistiske og moderne med det lidt mere naturlige. Knivblokken er designet af Jehs og Laub, som netop har forsøgt at skabe noget, der både er moderne og funktionelt, men stadig drager inspiration fra det naturlige og den bæredygtighed, der eksisterer i dette. Det har resulteret i et unikt look, som vil skille sig godt ud af mængden, og som måske vil passe perfekt ind i hjemmets køkken.

Solid konstruktion

Da du så denne model tænkte du måske, at den lignede noget, som ville vælte ret hurtigt, når der kom knive i – at der ikke skal mere til end det mindste skub. Der tager du heldigvis fejl. For blokken er nemlig designet med den helt rette tyngde til at den faktisk står helt solidt. Du skal derfor ikke være bange for at den vælter og spilder knive udover hele gulvet, når du lige griber en kniv derfra.

Lækkert naturligt præg

Selve knivblokken er lavet i melamin, hvor du kan vælge mellem flere forskellige farver. Dette moderne materiale møder i toppen det mere naturlige, hvor knivblokken netop har et låg af bambus, som er bæredygtigt og på samme tid giver en naturlig hårdhed til toppen af konstruktionen. I dette låg er der lavet slidser til op til syv knive, så du kan få plads til alt, du har brug for.

Egenskaber:

 • Antal knive: 7
 • Farve: Sort og hvid.
 • Mål: 210 x 95 x 250 mm
 • Materialer: Melamin, bambus
Zwilling 35159-000
Zwilling 35159-000

Zwilling 35159-000

Det er ikke alle, som ønsker at have en stor blok stående på bordet, hvor de kan placere alle deres knive i. Er du en af disse, så kan du med fordel overveje denne lækre model fra Zwilling, som netop giver dig den praktiske opdeling fra en knivblok, men i stedet leverer det i et format, hvor du kan få plads til det direkte i køkkenskuffen. Det er en praktisk og elegant løsning, som giver dig det bedste fra begge verdener, så du kan beskytte dine knive uden at ødelægge æstetikken i dit køkken.

Orden i knivene

Det er helt klar løsningen, hvis du er træt af, at knivene bare ligger sådan lidt løst i skuffen, og du altid lige skal lede efter den kniv, du har brug for i øjeblikket. For med denne knivblok til skuffe kan du nemlig nemt for organiseret knive i alle størrelser, så du altid kan finde det, du har brug for, uden at skulle lede igennem hele skuffen – for så at opdage, at kniven i stedet ligger til opvask. Du får perfekt overblik.

Skånsomt

Denne løsning er naturligvis også skånsom overfor dine knive. Et af de største problemer for knive i det moderne køkken kan nemlig være, at de ligger samlet i en skuffe, hvor de konstant bliver skubbet mod hinanden; der skal nemlig ikke meget til for at knivsæggen lige får nogle hakker eller lige bliver lidt sløvere – og det kan desværre lede til, at knivene ikke længere lever helt op til deres opgaver.

Egenskaber:

 • Antal knive: 8
 • Farve: Træ
 • Mål: 108 x 24 x 410 mm
 • Materialer: Bøgetræ
Eva Solo Nordic Kitchen
Eva Solo Nordic Kitchen

Eva Solo Nordic Kitchen

Hvis du ønsker en knivblok med et lækkert og symmetrisk design, så er det en Eva Solo Nordic Kitchen, du har brug for. Der er nemlig tale om en perfekt rund knivblok, hvor knivene sættes ned i toppes, så de følger cirklens runde form. Når du har fyldt knivblokken med alle otte knive, så får den derfor et lækkert symmetrisk design, som gør hele opstillingen lidt mere spændende at se på. Knivblokken er et ganske godt bud på et lækkert æstetisk element til dit køkken.

Simpelt rustikt design

Selve knivblokken er lavet i træ, og minder derfor om en form for træstub, som netop spiller ind i det rustikke og minimalistiske tema, som danner grundlaget for det ægte nordiske design, som Eva Solo ofte vælger at fokusere på i deres designs. Det handler tit om at kombinere det naturlige med det moderne, som netop i særdeleshed kan siges at lykkedes med denne smarte knivblok.

Praktisk design

Eva Solo Nordic Kitchen har plads til op til otte knive, som placeres rundt i en cirkel. Men noget af det mest smarte ved denne knivblok er faktisk, at udskæringerne går gennem hele knivblokken, og den er derfor også åben i bunden. Det betyder, at der ikke samler sig krummer og skidt nede i bunden af den, og den er derfor nem at rengøre ved blot at tørre den af med en ved klud.

Egenskaber:

 • Antal knive: 8
 • Farve: Sort eller hvid
 • Mål: Ø 136 x 250 mm
 • Materialer: Bøgetræ

Hvad er formålet med en knivblok?

Knivblokken er et smart element til køkkenet, hvori du har muligheden for at opbevare alle dine større knive. Formålet med dette er i særdeleshed, at du ikke har knivene liggende blandet i en skuffe. For når de først ligger sådan, så vil de blive rystet lidt sammen, når du åbner og lukker skuffen. Når dette sker, så kan du desværre være ude for, at knivene ramler ind i hinanden, og det kan lede til hakker i knivsæggen på knivene eller at knivene bliver sløve. Knivsblokken hjælper derfor med at forlænge levetiden på knivene og holder dem perfekte og skarpe i meget længere tid.

Yderligere får du også en stor fordel i, at det hjælper med at holde knivene bedre organiseret, da du netop kan holde en fornuftig opdeling i knivene, hvor hver kniv har sin egen plads eller lignende. Du slipper derfor for de situationer, hvor du står og roder rundt i skuffen for at finde lige præcis den kniv, du skal bruge til den givne opgave. Knivblokken er i dette tilfælde den perfekte den perfekte løsning til et perfekt organiseret knivsortiment.

Der er naturligvis også en forhøjet sikkerhed for dig som bruger, hvis du benytter en knivblok. Det hele bliver nemlig lidt mindre risikabelt, når knivene er monteret sikkert i knivblokken, i stedet for at ligge løst i skuffen – for du kan jo desværre være ude for, at du en dag skærer dig på en kniv, når du roder rundt for at finde den rette kniv.

Er en knivholder bedre end en magnetskinne?

Du har formentligt set de magnetskiver, man kan montere på væggen og derefter hænge knive op på. Disse tjener overordnet set det samme formål som knivblokken, og det kan ikke som sådan siges, at den ene type nødvendigvis er bedre end den anden. For nogle mennesker vil der være nogle fordele i den ene type, og for andre vil fordelene være i den anden type. Man kan sige, at knivblokken hjælper med at holde bordoverfladen fri, men det kan i nogle tilfælde være upraktisk at have dem hængene på væggen, fordi der måske ikke er den rigtige vægplads, eller fordi materialet ikke tillader det. I sidste ende handler det mest om, hvad man som person foretrækker, og du vil opnå fantastiske resultater med begge typer.

Du kan i nogle tilfælde også få en form for mellemting mellem en magnetskinne og en knivblok. Magnet delen vil være bygget ind i en plade som normalt, men den vil være designet til at have stående på en bordoverflade.

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger en knivblok?

Du skal være opmærksom på, at der findes flere forskellige måder, hvorpå knivene opbevares i blokken, hvor man kan foretrække en type fremfor de andre.

Eksempler på disse er typisk en type, hvor en masse strå af enten plastik eller silikone fylder hele knivblokken, hvor du blot nedsætter kniven, og det samlede pres fra disse strå vil holde kniven på plads. Du finder også den helt almindelige knivblok i træ, hvor der blot er udskæringer til knivene, som de sættes ned i – dette vil og i noget omfang begrænse dine muligheder, da kniven netop skal passe størrelsesmæssig i udskæringen, for at de kan stå i denne knivblok. Træ bruges ofte her, fordi det giver et lækkert look og er bæredygtigt, men du kan også se denne type med andre materialer.

Design

Det næste, du bør kigge på, er i særdeleshed det design, som knivblokken er lavet i. Da der er et begrænset antal ekstra muligheder for funktioner og lignende, så vælger producenterne i høj grad at fokusere på, at knivblokkens design skal være et af de bærende elementer. Derfor ser man nemlig ekstremt mange spændende designs på de forskellige modeller, og vi har netop også inkluderet mange forskellige designs i vores knivblok bedst i test. Det handler naturligvis om at finde noget der passer til din smag, men som også passer ind i køkkenets overordnede tema.

Ekstra funktionalitet

Selvom der er meget få ting at komme efter her, så er der stadig nogle ting, som kan give dig lidt ekstra. Dette handler om at finde noget, som giver mening for dig, og som vil kunne give dig nogle fordele i brugen af knivblokken eller i din generelle hverdag. Dette kunne f.eks. være en ekstra plads til et strygestål, så du altid kan holde knivene skarpe – eller måske i samme gren en selvslibende knivblok, som gør hele processen nemmere for dig. Du bør være opmærksom på, hvad du kan få ved nogle af de særlige modeller, og vi har naturligvis fremhævet det relevante punkter i vores knivblok bedst i test.

Pris

Du bør naturligvis også have et øje på prisen, så du finder noget, som passer ind i budgettet. Da der netop er tale om produkter med særlige designs, vil du ofte kunne se nogle udsving i forbindelse med dette, men priserne holder sig i nogen grad ret koncentreret – så du bør fokusere på de andre punkter, og derefter overveje, om dette passer i overensstemmelse med budgettet.

FAQ

Hvilken knivblok skal jeg vælge?

Du skal vælge den knivblok, som du vurderer, vil være bedst for opbevaringen af dine knive, men som på samme tid også passer helt perfekt ind i køkkenet – for designet er i høj grad i centrum for mange af knivblokkene på markedet.

Hvad er en knivblok?

En knivblok er en smart måde at opbevare dine større knive i køkkenet. På denne måde skraber de ikke mod hinanden og nedsætter skarpheden, de er mere sikre for omgivelserne, og de er meget nemmere at organisere.