ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Asiatisk ret med flæsksteg rester

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. november 2018
Super hurtig, nem og lækker asiatisk inspireret ret med rester fra flæskestegen. Oftest bruger vi flæskestegsrester til at lave pyt-i-panden/biksemad, men ofte får vi meget ud af at gå i det asiatiske køkken når det kommer til rester fra stege.

Opskrift på asiatisk ret med flæsksteg rester

Super hurtig, nem og lækker asiatisk inspireret ret med rester fra flæskestegen. Oftest bruger vi flæskestegsrester til at lave pyt-i-panden/biksemad, men ofte får vi meget ud af at gå i det asiatiske køkken når det kommer til rester fra stege.

Det kunne f.eks. være lammebov hvor resterne bruges til en indisk inspireret gryderet med lam.

I den her ret er det resterne fra en kamsteg der bruges sammen med en masse asiastiske smage.


Antal: 4 personer

Asiatisk ret med flæsksteg rester

Super hurtig, nem og lækker asiatisk inspireret ret med rester fra flæskestegen. Oftest bruger vi flæskestegsrester til at lave pyt-i-panden/biksemad, men ofte får vi meget ud af at gå i det asiatiske køkken når det kommer til rester fra stege.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Kamsteg Alle tilberedt (rester)
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Hvidløg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Forårsløg
  • 1 tsk. Ingefær Frisk og hakket
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 spsk. Sesamolie
  • 1 spsk. Honning
  • 2 spsk. Hoisinsauce
  • 1 spsk. Soja
  • 0.5 spsk. Fiskesauce
  • 1 deciliter Cashewnødder
  • 2 spsk. Sesamfrø
  • Limesaft Efter smag
  • 200 gram nudler

Sådan gør du

  • Kog nudlerne i 4-5 minutter (eller hvad pakken nu siger) og skyl dem under den kolde hane bagefter - så klistrer de ikke sammen.
  • Skær din kamsteg i små stykker.
  • Snit alle grønsagerne fint og steg dem gyldne i sesamolien.
  • Tilsæt kødet og kom herefter alle din hoisinsauce, honning, fiskesauce, soya og sesamfrø på panden. 
  • Lad det simre og karamellisere i 5-7 minutter og tilsæt så nudlerne og cashewnødderne.
  • Smag til med limesaft og pynt evt. med ekstra forårsløg.
  • Server straks.