
Opskrift på syltede agurkestrimler
Jeg synes ikke om syltede agurkeskiver fordi de ofte har en lidt træls konsistens og er svære at fordele ud over den mad man skal spise den sammen med.
Derfor laver jeg dem i strimler og det fungerer perfekt, samtidig med at det pynter mere end skiverne.

Syltede agurkestrimler
Ingredienser
- 0.5 stk. Agurk Vasket grundigt
- 1 deciliter Eddike Lagereddike, klar
- 1 deciliter Vand
- 0.5 deciliter Sukker
Sådan gør du
- Skær agurken ud og læg den til at dryppe af i en si eller et dørslag. Jeg har brugt en spiralskærer, så jeg kan lave dem i den tykkelse jeg ønsker. Giv den gerne en smule salt.
Varm vand, eddike og sukker op til det koger let og kog indtil sukkeret er opløst.
Fyld glasset op med agurkestrimler og tryk dem gerne lidt sammen så de ikke ligger helt løst. Pas på at strimlerne ikke bliver for lange, men lav hellere flere kortere.
Jeg fylder ofte en håndfuld peberkorn i glasset.
Hæld den varme lage over og luk låget.
Stil til afkøling og lad det stå i mindst 3-4 timer før de er klar til at spises.
Noter