
Opskrift på za’atar
Za’atar kan være betegnelsen for en arabisk oregano eller en krydderiblanding med rødder i det nordafrikanske. Za’atar er her en lige blanding af timian, sumac (eller hibiscus-blomster), ristede sesamfrø og havsalt. Dukkah kan også tilsættes ristede, stødte korianderfrø og stødt kanel. Den bidrager med en mild, nøddeagtig og let syrlig smag.
Timian kender vi herhjemme som en meget aromatisk haveplante fra læbeblomstfamilien. Den fås i tørret udgave som krydderi.
Sumac kommer fra bærrene af en op til tre meter høj busk. De bliver høstede mens de er højrøde og ikke helt modne; tørret i solen og malet til et groft pulver, der kan købes i etniske forretninger og udvalgte supermarkeder. Sumac indeholder en række komplekse, organiske syrer og tanniner, der bidrager med syrlighed og bitterstoffer.
Za’atar rørt op i olivenolie kan den bruges som en dip til brød, men ellers indgår za’atar i grøntretter og kødboller.
Ristede sesamfrø, der formales med sesam- eller olivenolie bliver til tahina, en ingrediens i hummus.

Za’atar
Ingredients
- 5 gram Timian
- 5 gram Sumak
- 5 gram Sesamfrø ristede
- 5 gram Havsalt
Instructions
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Kom det i et glas med låg og brug det gerne inden for et par uger.