x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vores nordiske kaffe

GYLDENDAL | 2. april 2020
Glem Irish Coffee/irsk kaffe - vi kan selv her i Norden

En dejlig nordisk udgave af den irske kaffe. Her er whiskyen erstattet af en god fadlagret akvavit.

Vi har opskriften fra bogen: “AKVAVIT – Myter, mad og cocktails“, skrevet af Rasmus Poulsgaard & Sune Risum-Urth. De skriver følgende om opskriften:

“Det er svært ikke at holde af irsk kaffe, men gad vide, om ikke krydderierne i en akvavit gør den endnu bedre? Fadlagring tilfører vaniljenoter, som vi kan understrege ved at putte lidt vaniljesukker i flødeskummet.”


Vores nordiske kaffe

Glem Irish Coffee/irsk kaffe - vi kan selv her i Norden
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 1 drink
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 2 tsk. Brun farin
  • 4 centiliter akvavit Gammel Opland Edel Portvinsfat d
  • 12 centiliter Kaffe god
  • 25 centiliter Fløde
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • Kanel

Sådan gør du

  • Start med fløden.
    Hæld 25 centiliter fløde i en skål, og smid en teskefuld vaniljesukker efter den.
    Pisk i hånden, til piskeriset trækker streger.
    Fløden må ikke blive fast.
    I et passende glas hældes to teskefulde brun farin og 4 centiliter Opland Edel eller anden fadlagret akvavit.
    Rør rundt, til sukkeret er opløst.
    Skænk varm kaffe i koppen.
    Læg et lag af den letpiskede vaniljefløde over, og riv lidt kanel på toppen.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Akvavit

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails".