x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vesper

LINDHARDT OG RINGHOF | 9. oktober 2020

Opskrift på den klassiske cocktail: Vesper.

Vi har opskriften fra bogen: “Ikoniske cocktails“, skrevet af Jesper Schmidt. Han skriver følgende om den:

“Vesper blev opfundet af ingen ringere end forfatteren Ian Fleming, da han skrev James Bond-romanen ”Casino Royal” i 1953 i en efterkrigstid, hvor mange – ikke kun James Bond – havde brug for en iskold drink med fine citrus- og ginnoter. Oprindelig bestilte Bond sin drink med gin, vodka og Kina Lillet, en aromatisk vin  opfundet af Paul og Raymond Lillet og solgt fra 1887 til 1986. Den minder meget om den Lillet Blanc, der indgår i denne opskrift med den store forskel, at  hovedingrediensen var kinin. I dag er Lillet Blanc det tætteste, vi kommer på originalen med et kraftigt reduceret kininindhold og en forførende blanding af hvidvin og citruslikør.”


Vesper

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 1 drink
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 1.5 centiliter Vodka Tovaritch!
  • 0.75 centiliter Aperitif Lillet Blanc
  • 12 stk. Isterninger
  • 1 stk. Citron usprøjtet

Sådan gør du

  • Du skal bruge følgende grej til opskriften:
    • coupeglas (afkølet)
    • jigger
    • shaker
    • strainer
    • tyndskræller
    • 6 cl Stuðlaberg Gin
    Kom alle ingredienser i shakeren, og fyld den med is.
    Shake hårdt i 20-25 sekunder.
    Sigt cocktailen over i et glas.
    Brug tyndskrælleren til at lave en lang swirl af citronskallen, og pynt drinken med den.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Foto: Line Falck Christensen

Ikoniske cocktails

Bogen kan købes her.