Lækre petit fours bestående af æbleskiver med hvid chokolade og passionsfrugt.
Disse mundrette bider er veganske og har den perfekte kombination af de syrlige passionfrugt, søde hvide chokolade og bagte dej.
Opskriften er endnu et bevis på vegansk luksus.


Grej
Ingredienser
Hvid chokoladecreme med passionsfrugt
- 100 gram Passionsfrugtkød
- 50 milliliter Sojafløde
- 200 gram Hvid chokolade Vegansk
- 40 gram Margarine Plante
Æbleskivedej
- 155 gram Hvedemel
- 60 gram Rørsukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Kardemomme Stødt
- 1 knsp. Salt
- 120 milliliter Sojayoghurt Neutral
- 1 deciliter Havredrik
- Smør Plantesmør, til stegning
- Flormelis Pynt
Sådan gør du
Hvid chokoladecreme med passionsfrugt
- Blend passionsfrugtkød i 3 min. på fuld hastighed. Kog op med sojafløde, og hæld over den hvide chokolade. Rør forsigtigt med et piskeris, til massen er homogen. Kom margarinen i til sidst, og rør sammen. Sæt på køl i en lille skål. Når cremen er kold, kommes den pa sprøjtepose. Sprøjt 6 kugler, der svarer til 2 tsk. i mængde hver. Sæt kuglerne pa frys.
Æbleskivedej
- Sigt mel i en skål, og bland med sukker, bagepulver, krydderier og salt. Kom sojayoghurt og havredrik i, og rør dejen godt sammen med et piskeris eller en håndmixer. Sæt dejen pa køl i 30 min. Varm et æbleskivejern, og kom lidt plantesmør i. Fyld dejen i hullerne og bag. Når kanten er sprød, vender du æbleskiverne 90 grader, så kanten står lodret. Fyld mere dej i, og bag videre, til den nye kant er sprød. Nu skal du gerne have ¾. af en rund æbleskive. Kom en passionsfrugtkugle i hver æbleskive, og fyld lidt mere dej oveni, og vend rundt, så dejen bliver bagt færdig. Drys med flormelis, og server i panden, mens de er lune.
Om forfatteren
Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.