Varme hveder. Klassikeren vi danskere spiser dagen før St. Bededag.

Opskrift på varme hveder
Varme hveder. Klassikeren vi danskere spiser dagen før St. Bededag.
Læs historien bag varme hveder og masser af opskrifter her.

Antal: Stk
Varme hveder
Varme hveder. Klassikeren vi danskere spiser dagen før St. Bededag.
Ingredienser
- 15 gram Gær
- 2 Æg
- 55 gram Smør Stuetemperatur
- 55 gram Sukker
- 10 gram Groft salt
- 700 gram Hvedemel
- 1.75 deciliter Vand Koldt
- 1.75 deciliter Sødmælk Koldt
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne op i en røreskål og rør det hele godt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter ved middel hastighed.
- Vend dejen ud på bordet og ælt dejen i 2-3 minutter, dejen skal være let, smidig og lækker uden at klister sig fast til fingrene.
- Kom dejen op i skålen igen og lad den hæve lunt under en badehætter eller husholdningsfilm i 30 minutter.
- Vend dejen ud på bordet og del dejen i 15 lige store dele. Her vejer jeg altid dejen af for at være sikker på at få lige store hveder. Min dej vejede 1300 gram, så mine hveder vejer 86 gram stykket.
- Tril hver dej stykker til en stram bolle og placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Placer bollerne med ca. 5 cm i mellem dem, så der er plads til at de kan vokse sig sammen.
- Lad hvederne efterhæve i 2-3 timer under til viskestykke til de er nået dobbelt størrelse.
- Bag hvederne i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
- Lad hvederne køle af på en bagerist.