Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Varm vaniljeis

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. maj 2018
Varm is: Det lyder skørt, men ved hjælp af produktet Methocel kan man få ting til at "smelte" når de bliver kolde.

Opskrift på varm vaniljeis

Varm is. Det lyder skørt, men ved hjælp af produktet Methocel kan man få ting til at “smelte” når de bliver kolde.


Antal: 4 personer

Varm vaniljeis

Varm is: Det lyder skørt, men ved hjælp af produktet Methocel kan man få ting til at "smelte" når de bliver kolde.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Molekylær gastronomi
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 300 gram A38 Eller ymer. Skal være en fed yoghurt.
  • 230 gram Flødeost
  • 80 gram Agave Nektar
  • 150 gram Vand
  • 0.5 stk. Vanilje stang
  • 1 knivspids Salt
  • 11 gram Special Ingredients Methocel

Sådan gør du

  • Bland din fede yoghurt, flødeost, agave nektar, vaniljestangens indhold og saltet og blend det til en glat puré.
  • Kog vandet op i en gryde og pisk methocel ind i det. Når det er opløst hældes det op i blenderen og blendes sammen med pureen. Blandingne skal være ensartet og ikke for luftig.
  • Hæld herefter blandingen i en skål over i et isbad så den kan køle ned. Lad den iskolde blanding hvile isbadet i på mindst en time eller endnu bedre natten over.
  • Når du er klar til at lave isen, hældes kogende vand i en skål. Tag en isske/"scooper" med isblandingen. Tør kantene, og sænk derefter is"scoopen" og dets indhold i det varme vand. Isen vil derefter sætte sig og blive fast. Den bør "pochere" omkring en minut, hvis du bruger små skeer/scoops og længere for større scoops. Fortsæt de næste scoops indtil du har brugt hele blandingen.
  • Afhængig af hvor meget is du har  må du muligvis tilføre mere kogende vand for at holde varmen i vandbadet.
  • Når isen er sat holdes den varm indtil den serveres.

Noter

Isen kan f.eks. serveres med en kold rødgrød eller vandbakkelse.