Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vaniljekranse (Den gamle by)

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

14. december 2020
Så er de første julekager i hus: Vaniljekranse med inspiration fra Den Gamle By i Aarhus.

Opskrift på vaniljekranse (den gamle by)

Så er de første julekager i hus.

Vanilje kranse med inspiration fra Den Gamle By i Aarhus.

Vaniljekranse
Jul og vaniljekranse hører sammen, og de små, vaniljeduftende kranse smager altså bare bedre, når du bager dem selv!
Læs opskriften her

Antal: 1 portion

Vaniljekranse (Den gamle by)

Så er de første julekager i hus: Vaniljekranse med inspiration fra Den Gamle By i Aarhus.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 14 minutter

Ingredienser

  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 250 gram Hvedemel
  • 150 gram Sukker
  • 150 gram Mandler almindelige/usaltede
  • 4 gram Bittermandler
  • 200 gram Smør
  • 1 stk. Æg

Sådan gør du

  • Kom vaniljestangen og 1 spsk. sukker i en kværn eller minihakker og blend det til vaniljesukker (eller hak det meget fint med en kniv).
  • Vej mandlerne af og hak dem fint – jeg synes det bliver bedst med en kniv, men man kan også bruge en minihakker.
  • Bland mel, sukker, vanilje og mandler i en stor skål.
  • Skær smør i tern og put det i skålen.
  • Tilsæt ægget, rør det hele sammen og saml dejen til en klump.
  • Hvis du vil forme i hånden, så læg film over skålen og sæt den på køl i mindst 30 minutter (ellers kan du komme den bløde dej i en sprøjtepose med en stjernetylle). 
  • Tænd ovnen på 200 grader celsius. 
  • Rul nu dejen til 1 cm pølser og sæt den sammen til ringe (eller sprøjt dem ud på bagepladen, hvis du bruger sprøjteposen). 
  • Bag dem i ca. 15 minutter til de er lysebrune – hold øje med dem, så de ikke bliver brændte!
  • Læg nu kagerne på en rist, så de kan køle af.