
Opskrift på vaniljekranse (den gamle by)
Så er de første julekager i hus.
Vanilje kranse med inspiration fra Den Gamle By i Aarhus.


Vaniljekranse (Den gamle by)
Grej
- Sprøjtepose (Valgfrit)
Ingredienser
- 0.5 stk. Vaniljestang
- 250 gram Hvedemel
- 150 gram Sukker
- 150 gram Mandler almindelige/usaltede
- 4 gram Bittermandler
- 200 gram Smør
- 1 stk. Æg
Sådan gør du
- Kom vaniljestangen og 1 spsk. sukker i en kværn eller minihakker og blend det til vaniljesukker (eller hak det meget fint med en kniv).
- Vej mandlerne af og hak dem fint – jeg synes det bliver bedst med en kniv, men man kan også bruge en minihakker.
- Bland mel, sukker, vanilje og mandler i en stor skål.
- Skær smør i tern og put det i skålen.
- Tilsæt ægget, rør det hele sammen og saml dejen til en klump.
- Hvis du vil forme i hånden, så læg film over skålen og sæt den på køl i mindst 30 minutter (ellers kan du komme den bløde dej i en sprøjtepose med en stjernetylle).
- Tænd ovnen på 200 grader celsius.
- Rul nu dejen til 1 cm pølser og sæt den sammen til ringe (eller sprøjt dem ud på bagepladen, hvis du bruger sprøjteposen).
- Bag dem i ca. 15 minutter til de er lysebrune – hold øje med dem, så de ikke bliver brændte!
- Læg nu kagerne på en rist, så de kan køle af.