Opskrift på urtepotte med grønt, friskostcreme med mynte og maltjord
Denne servering fanger virkelig essensen af neurogastronomien. Præsentationen i urtepotten og den spiselige jord manipulerer hjernen og skaber en tvivl om, hvorvidt det virkelig kan spises.
De sprøde grøntsager kombineret med den bløde creme og knasende rugbrød spiller smags- og sansemæssigt godt sammen.

Antal: Portioner
Urtepotte med grønt, friskostcreme med mynte og maltjord
Ingredienser
- 3 skiver Rugbrød
- 2 spsk. Hasselnødder
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 0.5 tsk. Maltmel Kan udelades
- 250 gram Grønsager Spæde gulerødder, asparges og aflange radiser med top
- 2 deciliter Friskost
- 2 tsk. Dijonsennep
- Citronsaft
- 2 tsk. Flormelis
- 0.5 bunch Mynte
- 1 spsk. Olivenolie
- Groft salt
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 130 grader. Smuldr rugbrødet, og kom det i en foodprocessor med hasselnødder, fennikelfrø og maltmel. Kør til en grov rasp, og fordel derefter rugbrødsmassen i et tyndt lag på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag det sprødt ca. 8-10 minutter, køl af, og opbevar i en lufttæt bøtte, da det hurtigt kan blive blødt. Nip bunden af gulerødder og radiser, og lad ca. 2 cm af den grønne top blive siddende. Knæk bunden af aspargesene, og skær dem ud i samme længde som gulerødderne. Rør friskost med sennep, citronsaft, flormelis, olivenolie og mynte hakket superfint. Smag til med salt og peber, og kom cremen i en sprøjtepose. Sprøjt urtepotterne halvt fyldte med cremen, og drys maltjorden over, så den dækker helt. Sæt de spæde grøntsager i med toppen opad, og servér som en lille forret eller snack, evt. pyntet med et par spiselige blomster som et ekstra botanisk twist.