x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Urtepotte med grønt, friskostcreme med mynte og maltjord

rasmusbredahl | 18. december 2018

Denne servering fanger virkelig essensen af neurogastronomien. Præsentationen i urtepotten og den spiselige jord manipulerer hjernen og skaber en tvivl om, hvorvidt det virkelig kan spises.

De sprøde grøntsager kombineret med den bløde creme og knasende rugbrød spiller smags- og sansemæssigt godt sammen.

Urtepotte med grønt, friskostcreme med mynte og maltjord

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Forret, Gæstemad, Snack
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 8 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 3 loaf Rugbrød
  • 2 spsk. Hasselnødder
  • 1 tsk. Fennikelfrø
  • 0.5 tsk. Maltmel Kan udelades
  • 250 gram Grønsager Spæde gulerødder, asparges og aflange radiser med top
  • 2 deciliter Friskost
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • Citronsaft
  • 2 tsk. Flormelis
  • 0.5 bunch Mynte
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Groft salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 130 grader.
    Smuldr rugbrødet, og kom det i en foodprocessor med hasselnødder, fennikelfrø og maltmel.
    Kør til en grov rasp, og fordel derefter rugbrødsmassen i et tyndt lag på en bradepande beklædt med bagepapir.
    Bag det sprødt ca. 8-10 minutter, køl af, og opbevar i en lufttæt bøtte, da det hurtigt kan blive blødt.
    Nip bunden af gulerødder og radiser, og lad ca. 2 cm af den grønne top blive siddende.
    Knæk bunden af aspargesene, og skær dem ud i samme længde som gulerødderne.
    Rør friskost med sennep, citronsaft, flormelis, olivenolie og mynte hakket superfint.
    Smag til med salt og peber, og kom cremen i en sprøjtepose.
    Sprøjt urtepotterne halvt fyldte med cremen, og drys maltjorden over, så den dækker helt.
    Sæt de spæde grøntsager i med toppen opad, og servér som en lille forret eller snack, evt. pyntet med et par spiselige blomster som et ekstra botanisk twist.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.