x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Trylledej

ANNE METTE AUTZEN | 28. december 2018
Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.

Dejlig simpel opskrift på trylledej.

Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.

Husk nu at dejen ikke kan spises 🙂


Trylledej

Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.
3 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 1 portion
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 1 deciliter Salt Fint salt
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Vand
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Start med at blande salt, hvedemelet og olien i skål.
    Tilsæt herefter en smule vand ad gangen. Fortsæt indtil det minder om modellervoks - det kan sagtens være lidt mindre eller mere vand end 1 dl du skal bruge.
    Lad det hvile på køkkenbordet i en time inden du fortsætter. Brug enten et viskestykke eller eller en bådehætte hen over skålen.
    Efter en time skal ovnen ovnen tændes på 100 grader almindelig ovn.
    Nu er det bare med at få rullet dejen relativ tyndt ud og udstukket som figurer.
    Jeg valgte at lave dem som hjerter med et hul i toppen, så de kunne bruges som pynt til juletræet.
    Samtidig blev mine børns navne skrevet derpå.
    Bag dem i 4 timer i ovnen og lad dem afkøle på en rist.
    De skal blive en smule gyldne i siderne/kanterne. 
    Bemærk, de kan selvfølgelig ikke spises.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!