ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Trylledej

ANNE METTE AUTZEN | 28. december 2018
Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.

Dejlig simpel opskrift på trylledej.

Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.

Husk nu at dejen ikke kan spises 🙂


Antal: 1 portion

Trylledej

Denne saltdej kræver kun 4 ingredienser og giver dig f.eks. muligheden for at lave dit eget julepynt sammen med dine børn.
3.63 fra 74 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 deciliter Salt Fint salt
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Vand
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral

Sådan gør du

  • Start med at blande salt, hvedemelet og olien i skål.
  • Tilsæt herefter en smule vand ad gangen. Fortsæt indtil det minder om modellervoks - det kan sagtens være lidt mindre eller mere vand end 1 dl du skal bruge.
  • Lad det hvile på køkkenbordet i en time inden du fortsætter. Brug enten et viskestykke eller eller en bådehætte hen over skålen.
  • Efter en time skal ovnen ovnen tændes på 100 grader almindelig ovn.
  • Nu er det bare med at få rullet dejen relativ tyndt ud og udstukket som figurer.
  • Jeg valgte at lave dem som hjerter med et hul i toppen, så de kunne bruges som pynt til juletræet.
  • Samtidig blev mine børns navne skrevet derpå.
  • Bag dem i 4 timer i ovnen og lad dem afkøle på en rist.
  • De skal blive en smule gyldne i siderne/kanterne. 
  • Bemærk, de kan selvfølgelig ikke spises.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!