Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Toscatærte med bær

Foodeliciouscph

Foodeliciouscph ejes af en madglad kvinde, som elsker at lave mad, bage og udvikle opskrifter. Derudover er foodeliciouscph et køkken, med opskrifter fra rundt omkring i verdenen!

17. februar 2020
Toscatærte med bær - Verdens bedste tærte, efter min mening! Jeg har lavet to versioner: En kun med hindbær, og en med blandet bær. Jeg er normalt slet ikke til tærte, men elsker disse to

Opskrift på toscatærte med bær

Toscatærte med bær ?? – Verdens bedste tærte, efter min mening!

Jeg har lavet to versioner:

En kun med hindbær, og en med blandet bær.

Jeg er normalt slet ikke til tærte, men elsker disse to ?


Antal: 1 tærte

Toscatærte med bær

Toscatærte med bær - Verdens bedste tærte, efter min mening! Jeg har lavet to versioner: En kun med hindbær, og en med blandet bær. Jeg er normalt slet ikke til tærte, men elsker disse to
Forfatter: Foodeliciouscph
Ret: Sødt
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Dejen

  • 200 gram Mel
  • 180 gram Smør
  • 50 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • 0.5 tsk. Salt
  • 3 spsk. Vand

Tærtefyld

  • 250 gram Bær Friske er bedst, men frosne kan sagtens bruges!
  • 2 spsk. Kartoffelmel
  • 100 gram hakkede mandler
  • 80 gram Smør
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 80 gram Sukker

Sådan gør du

  • Sæt mandlerne i kogende vand, og lad det koge i et par minutter.
  • Dernæst, hæld vandet fra og smut mandlerne.
  • Hak dem, og sæt dem derefter til side til senere.
  • Dernæst blandes ingredienserne til dejen.
  • Først smuldrers smørret i melet, og dernæst tilsættes sukker - hvor de 3 ingredienser smuldres sammen (se evt. min story på Instagram for at se præcis hvordan det skal se ud).
  • Tilføj derefter vandet, og “ ælt” dejen sammen.
  • Når den er blevet til en sammenhængende masse, mases den i en tærteform og stilles på køl i 30 minutter.
  • Imens laves fyldet!
  • Smelt smør, mandler, mel og sukker sammen i en gryde, indtil den for en flydende konsistens.
  • Massen er færdig, når den slipper bunden i gryden.
  • Dernæst tages bær og kartoffelmel og blandes sammen.
  • Tag tærtedejen ud fra køl, og prik huller i bunden med en gaffel.
  • Dernæst ligges bær ovenpå, og til sidst den flydende tosca blanding.
  • Sæt tærten i ovnen på 180 grader varmluft i cirka 20 min - og så er den færdig.
  • Som tilbehør til, er creme fraiche rigtig godt.