x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tonic

REDAKTION | 2. oktober 2019

Vi kender alle sammen drinken Gin & Tonic, der er yderst populær – især om sommeren.

Vidste du at man faktisk kan lave sin egen tonic selv?

Den karakteristiske tonicsmag kommer fra kinin, der enten udvindes fra kinabark eller, som det oftest er i dag, fremstilles syntetisk. Kinin er blandt andet kendt for at kunne kurere malaria. I dag er indholdet af naturligt kinin i færdigkøbt tonicvand imidlertid langt lavere, end det var førhen.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Gin – opskrifter på gin, tonic og cocktails“, skrevet af Jesper Schmidt, der siger følgende om opskriften:

“Tonic består af en basissirup, som tilsættes danskvand. Det er nemt, du løber ikke tør for tonic, og du får en tonic, der kun koster dig cirka 1 krone pr. drink. Det er kinin, der giver tonic den karakteristiske klare, bitre smag. I opskrifterne er der brugt rigtig kinin, og derfor bliver farven også lidt mørkere end i de tonic, du køber. Tonicsirup kan laves på forskellige måder, men her får du en basisudgave:

Den her tonic er meget ligetil i smagen, og den er god i drinks, hvor man typisk vil bruge en indian tonic, som f.eks. klassisk G&T. Opskriften giver cirka ½ liter færdig sirup, som er nok til 20 store G&T´s. Hvis man ønsker en mindre bitter tonicsirup, kan man nøjes med 30 g kinabark.”


Tonic

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 40 gram Kinabark tørret - ikke pulver
  • 0.5 liter Vand koldt
  • 200 gram Rørsukker
  • 6 gram Citronsyre

Sådan gør du

  • Kom kinabarken i en gryde, hæld vandet over, og få det op at koge.
    Sluk for varmen, så snart det koger, læg låg på gryden, og lad det stå og trække i 20 minutter.
    Si væsken igennem et kaffefilter.
    Tilsæt sukker og citronsyre, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
    Sæt det på køl.
    Hæld den kolde sirup i din skoldede beholder, og sæt den på køl.
    Siruppen kan holde sig på køl i 2-3 uger.
    Blandingsforhold: 1 del tonicsirup til 3 dele danskvand.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Foto: Line Falck Christensen 

Vi har opskriften fra bogen: "Gin - opskrifter på gin, tonic og cocktails"