x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tørret æggeblomme

PER ASMUSSEN | 27. marts 2019

Ved at salttørre æggeblommer kan du udnytte de fantastiske smage, der befinder sig i hjertet af hønseægget. Denne konserveringsmetode er nem at gå til, og så kan du tilmed gemme de tørrede æggeblommer i op til en måned i køleskabet. 

Når du salttørrer æggeblommer, udvider du brugen af den umamismag, som blommen har. Hvis du er vant til at bruge den rå, fede æggeblomme i din madlavning, så ved du, at den går enormt godt til en pastaret, tatar eller fisk. 

En tørret æggeblomme er med andre ord god, nem og anderledes måde, hvorpå du kan pifte din madlavning op. Riv dem over en ret med en fed fisk, såsom makrel, laks og sild, eller en risotto- eller pastaret.


Tørret æggeblomme

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 5 Stk.
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 5 stk. Æggeblommer
  • 400 gram Salt
  • 200 gram Sukker

Sådan gør du

  • Bland "sprængningsblandingen" med salt og sukker sammen.
    Derefter findes en relativ flad beholder frem hvori ca. 40 % af blandingen strøs i bunden jævnt.
    Lad 5 fordybninger til blommerne.
    Skil æggeblommerne og hviden fra hinanden. Vi bruger metoden med at åbne ægget og køre blommen frem og tilbage i de to skaller indtil hviden er delt fra. Den resterende hvide kan bruges til f.eks. marengs.
    De 5 blommer lægges i fordybningerne, og det resterende af salt/sukkerblandingen hældes over, så blommerne er dækket helt til.
    Herefter skal der husholdningsfilm på toppen med et par huller i.
    Beholderen med blommerne skal i køleskabet i ca. 4 døgn, og herefter skal blommerne tages op af blandingen.
    Tag blommerne op, børst det værste salt af og rens resten af med vand.
    Så skal de lige tørre lidt.

    Tør dem yderligere 2 timer i en ovn ved 65 grader eller 3-4 timer dehydrator ved 50 grader.
    De tørrede æggeblommer kan holde 1 måned.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Opskriften er inspireret herfra.