Opskrift på tøm køleskabet tærte
Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger virkelig at gøre vores madspild så småt som muligt. Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde “Tøm køleskabet tærte”.
I bund og grund er der næsten ingen grænser for, hvilken retning du kan gå i, så længe du har en god tærtebund og måske lige kommer lidt stegt bacon i.
I denne tærte har jeg en rest af kylling og ris toppet op med porre og spidskål – og selvfølgelig to ingredienser, jeg nærmest altid har i: Løg og bacon.
Tøm køleskabet tærte opskrift
Tøm køleskabet tærte
Ingredienser
Tærtebund
- 3.33 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. Salt
- 100 milliliter Vand
- 50 milliliter Olie
Fyld
- Bacon i tern
- Kylling en lille rest
- Ris
- Spidskål fintsnittet
- 0.5 stk. Porre
- 1 stk. Løg
- 5 stk. Æg
- 1 deciliter Piskefløde
- Revet ost den du foretrækker
- Salt og Peber fra kværn
Sådan gør du
Tærtebund
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen.
- Rul dejen ud i en størrelse, der passer til din tærteform. Min form er cirka Ø 24 centimeter.
- Kom dejen i den smurte tærteform og pres den godt ud i siderne.
- Stil tærtebunden til side og gå videre til tærtefyldet.
Fyld
- Rist baconternene.
- Pil og hak løget og snit porren fint.
- Vend ris, spidskål, ristede bacontern og stegte løg og porre sammen i en skål. Tilsæt æg og fløde og pisk det hele sammen med salt og peber. Hæld fyldet ovenpå tærtedejen i formen.
- Bag tærten midt i ovnen i 25 - 30 minutter ved 170 grader varmluft.
- Lad tærten afkøle lidt og servér