ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tøm køleskabet tærte

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 23. oktober 2019
Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger at gøre vores madspild så småt som muligt. Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde "Tøm køleskabet tærte".

Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger virkelig at gøre vores madspild så småt som muligt. Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde “Tøm køleskabet tærte”.

Tøm køleskabet tærte

I bund og grund er der næsten ingen grænser for, hvilken retning du kan gå i, så længe du har en god tærtebund og måske lige kommer lidt stegt bacon i.

Tøm køleskabet tærte

I denne tærte har jeg en rest af kylling og ris toppet op med porre og spidskål – og selvfølgelig to ingredienser, jeg nærmest altid har i: Løg og bacon.

Tøm køleskabet tærte opskrift

Tøm køleskabet tærte


Antal: 4 personer

Tøm køleskabet tærte

Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger at gøre vores madspild så småt som muligt. Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde "Tøm køleskabet tærte".
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Tærtebund

  • 3.33 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 100 milliliter Vand
  • 50 milliliter Olie

Fyld

  • Bacon i tern
  • Kylling en lille rest
  • Ris
  • Spidskål fintsnittet
  • 0.5 stk. Porre
  • 1 stk. Løg
  • 5 stk. Æg
  • 1 deciliter Piskefløde
  • Revet ost den du foretrækker
  • Salt og peber fra kværn

Sådan gør du

Tærtebund

  • Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen.
  • Rul dejen ud i en størrelse, der passer til din tærteform. Min form er cirka Ø 24 centimeter.
  • Kom dejen i den smurte tærteform og pres den godt ud i siderne.
  • Stil tærtebunden til side og gå videre til tærtefyldet.

Fyld

  • Rist baconternene.
  • Pil og hak løget og snit porren fint.
  • Vend ris, spidskål, ristede bacontern og stegte løg og porre sammen i en skål. Tilsæt æg og fløde og pisk det hele sammen med salt og peber. Hæld fyldet ovenpå tærtedejen i formen.
  • Bag tærten midt i ovnen i 25 - 30 minutter ved 170 grader varmluft.
  • Lad tærten afkøle lidt og servér

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.