Opskrift på tarte au citron
Klassisk tarte au citron – den elegante, franske citrontærte med brændt marengs på toppen.
Tarte au citron smager simpelthen så englene synger! Så simpelt kan det siges.
Min mand er helt forelsket i den afsindigt lækre, friske og søde tærte, så der må selvfølgelig ikke gå alt for længe imellem, at jeg serverer den for ham – det er i hvert fald ikke en risiko jeg tør at løbe!
Den er også helt perfekt at servere, når vi får gæster, så hvis jeg bare ved besked nogle få timer i forvejen, så er jeg ikke bleg for at give mig i kast med denne franske klassiker.
Jeg holdt bestemt ikke igen med marengsen, og resultatet overskred faktisk alle forventninger.

Tarte au citron
Ingredients
Mørdej
- 150 gram Smør
- 1 Æg M/L
- 2 deciliter Flormelis
- 5 deciliter Hvedemel
- 400 gram Kikærter tørrede
Citroncreme
- 2 Æg M/L
- 1 deciliter Sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 3 Citroner saft og skal herfra
- 150 gram Fløde piskefløde
- 0.5 tsk. Majsstivelse
Marengs
- 4 æggehvider
- 4 deciliter Flormelis
Instructions
Mørdejsbund
- Find en røreskål.
- Kom hvedemel, flormelis, smør og æg i skålen.
- Rør det sammen til en fast dej på røremaskinen (eller i hånden).
- Vend dejen ud på bordet.
- Klem dejen sammen med hænderne.
- Læg dejen tilbage i skålen.
- Dæk skålen til og sæt den på køl i 45 minutters tid.
- Drys bordpladen med lidt mel.
- Læg dejen herpå.
- Rul dejen ud med en kagerulle.
- Find en tærteform med non-stick (og gerne med løs bund).
- Tryk tærtedejen ud i formen.
- Hæld nu de tørrede kikærter ned ovenpå dejen, så formen fyldes ud. Det sikrer, at tærtedejen bliver hvor den skal under bagningen.
- Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn.
- Sæt tærtebunden i den opvarmede ovn.
- Bag i 15 minutter.
- Tag tærtedejen ud af ovnen og lad den afkøle med kikærterne i.
Citroncreme
- Sæt ovnen på 110 grader almindelig ovn.
- Find en skål.
- Kom den revne citronskal, sukker, majsstivelse og vaniljesukker.
- Pisk det sammen.
- Tilføj dernæst æg, fløde og citronsaft.
- Pisk det hele godt sammen til der ingen klumper er. Du kan bruge en elpisker for at sikre dig, at det bliver til en ensartet masse.
- Hæld citroncremen over den afkølede tærtebund.
- Sæt tærten i ovnen.
- Lad den bage i 35-45 minutter indtil cremen har sat sig.
- Tag citrontærten ud af ovnen.
- Lad den køle af i mindst 3 timer, inden du tager den ud af formen.
Marengs
- Find en røreskål.
- Kom æggehvider og flormelis heri.
- Pisk det stift på røremaskinen. Skålen skal kunne vendes på hovedet, uden massen løber ud. Det tager 15-20 minutter.
- Smør den færdige marengsmasse ud på den afkølede citrontærte. Brug for eksempel en spatel eller en sprøjtepose med tyl.
- Find din gasbrænder.
- Brænd marengsens top, så den lige får farve.
- Servér din tarte au citron med det samme eller lad den stå til dagen efter - det kan den sagtens klare.