x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tarte au citron

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 2. juli 2019

Klassisk tarte au citron – den elegante, franske citrontærte med brændt marengs på toppen.

Tarte au citron smager simpelthen så englene synger! Så simpelt kan det siges.

Min mand er helt forelsket i den afsindigt lækre, friske og søde tærte, så der må selvfølgelig ikke gå alt for længe imellem, at jeg serverer den for ham – det er i hvert fald ikke en risiko jeg tør at løbe! 

Den er også helt perfekt at servere, når vi får gæster, så hvis jeg bare ved besked nogle få timer i forvejen, så er jeg ikke bleg for at give mig i kast med denne franske klassiker.

Jeg holdt bestemt ikke igen med marengsen, og resultatet overskred faktisk alle forventninger.


Tarte au citron

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Mørdej

  • 150 gram Smør
  • 1 Æg M/L
  • 2 deciliter Flormelis
  • 5 deciliter Hvedemel
  • 400 gram Kikærter tørrede

Citroncreme

  • 2 Æg M/L
  • 1 deciliter Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 3 Citroner saft og skal herfra
  • 150 gram Fløde piskefløde
  • 0.5 tsk. Majsstivelse

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 4 deciliter Flormelis

Sådan gør du

Mørdejsbund

    1. Find en røreskål.
    2. Kom hvedemel, flormelis, smør og æg i skålen.
    3. Rør det sammen til en fast dej på røremaskinen (eller i hånden).
    4. Vend dejen ud på bordet.
    5. Klem dejen sammen med hænderne.Mørdej
    6. Læg dejen tilbage i skålen.
    7. Dæk skålen til og sæt den på køl i 45 minutters tid.
    8. Drys bordpladen med lidt mel.
    9. Læg dejen herpå.
    10. Rul dejen ud med en kagerulle.
    11. Find en tærteform med non-stick (og gerne med løs bund).
    12. Tryk tærtedejen ud i formen.
    13. Hæld nu de tørrede kikærter ned ovenpå dejen, så formen fyldes ud. Det sikrer, at tærtedejen bliver hvor den skal under bagningen.
    14. Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn.
    15. Sæt tærtebunden i den opvarmede ovn.
    16. Bag i 15 minutter.
    17. Tag tærtedejen ud af ovnen og lad den afkøle med kikærterne i.
     

Citroncreme

    1. Sæt ovnen på 110 grader almindelig ovn.
    2. Find en skål.
    3. Kom den revne citronskal, sukker, majsstivelse og vaniljesukker.
    4. Pisk det sammen.
    5. Tilføj dernæst æg, fløde og citronsaft.
    6. Pisk det hele godt sammen til der ingen klumper er. Du kan bruge en elpisker for at sikre dig, at det bliver til en ensartet masse.
    7. Hæld citroncremen over den afkølede tærtebund.
    8. Sæt tærten i ovnen.
    9. Lad den bage i 35-45 minutter indtil cremen har sat sig.
    10. Tag citrontærten ud af ovnen.
    11. Lad den køle af i mindst 3 timer, inden du tager den ud af formen.
     

Marengs

    1. Find en røreskål.
    2. Kom æggehvider og flormelis heri.
    3. Pisk det stift på røremaskinen. Skålen skal kunne vendes på hovedet, uden massen løber ud. Det tager 15-20 minutter.
    4. Smør den færdige marengsmasse ud på den afkølede citrontærte. Brug for eksempel en spatel eller en sprøjtepose med tyl.
    5. Find din gasbrænder.
    6. Brænd marengsens top, så den lige får farve.
    7. Servér din tarte au citron med det samme eller lad den stå til dagen efter - det kan den sagtens klare.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.