x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tærte med chokoladeganache

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 2. november 2018

Hvis du er vild med chokolade, så er den her kage lige noget for dig.

Den er egentlig ret simpel, og tager ikke så lang tid at lave, men den skal helst stå i køleskabet natten over. Derudover er den ret drøj, så den er også god, hvis man skal have mange gæster.

Bunden er en klassisk digestive-bund som man også bruger til cheesecake. Den salte, sprøde kiksebund spiller godt op mod den tunge ganache og inspireret af Heston Blumenthal, har jeg tilsat popping candy i bunden, for at give gæsterne en lille overraskelse. Popping candy kan bl.a. købes på molekymi.dk.

I Sydamerika drak aztekerne og mayaerne kakao med chili, vanilje, allehånde og honning. Jeg har byttet allehånden ud med sort peber, men det bestemmer man jo helt selv. Der er mange kombinationer, som sikkert er lækre, så det er bare at prøve sig frem: Kokos og rom, rosa peber, ingefær, lakrids, saltkaramel etc.

God fornøjelse


Tærte med chokoladeganache

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Chokolade, Kage, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 8 Portioner
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 250 gram Digestive kiks
  • 125 gram Smør
  • 1 spsk. Popping candy Det kan sagtens være 2 spsk. hvis du ønsker det.
  • 300 gram Chokolade Min. 70 % - gerne Callebaut
  • 1 spsk. Honning Brug 2 spsk. hvis du gerne vil have den lidt sødere
  • 100 gram Smør I små tern
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 0.25 tsk. Peber
  • 400 milliliter Fløde
  • Maltesers 10-15 stk.
  • 0.5 tsk. Flagesalt

Sådan gør du

  • Kiksebund

    Start med at tænde ovnen på 175° og find en springfrom frem på 22 cm i diameter.
    Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd.
    Smelt smørret ved svag varme.
    Rør det sammen med de knuste kiks og tilsæt popping candy.
    Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
    Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
    Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter.
    Lad den køle helt af i formen.
     

    Chokoladefyld

    Hak chokoladen groft og bland den med krydderier, smør og honning.
    Varm fløden og hæld den over chokoladeblandingen.
    Blend med stavblenderen til det bliver en ensartet masse.
    Hæld fyldet over bunden og stik maltesers ned tilfældige.
    Tærte med chokoladeganache
    Stil kagen i køleskabet natten over.
    Pynt med havsalt.
    Tærte med chokoladeganache
    Tærte med chokoladeganache

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.