x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tabouleh af grov bulgur

ANNE METTE AUTZEN | 24. september 2018

Tabouleh er en salat af bulgur og fintudskårne grøntsager, der oprindeligt stammer fra Libanon.

Salaten er enkel og utrolig velsmagende, og den fine udskæring af de forskellige grøntsager gør, at de forskellige smage virkelig kommer til deres ret.

Tabouleh er et utrolig godt tilbehør til mange slags kød og fisk. Prøv den f.eks. til stegt kylling, hvor den smagfulde salat passer rigtig godt til det magre kød.


Tabouleh af grov bulgur

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 2 deciliter Bulgur grov
  • 4 deciliter Vand til kogning
  • 1 stk. Bouillonterning grøntsags
  • 1 stk. Æble
  • 10 stk. Cherrytomater
  • 2 stk. Forårsløg
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 0.5 stk. Citron skal og saft
  • 1 tsk. Honning flydende
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 bundt Bredbladet persille
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Kom bulgur og vand + grøntsagsboillon i en gryde.
    Kog ingredienserne i  20-25 minutter - tjek anvisning på pakken.
    Hæld den kogte bulgur i en sigte og lad den afdryppe.
    Lad bulguren køle af.
    Skær æblet med skræl og cherrytomaterne i bittesmå terninger.
    Skær forårsløgene i tynde skiver.
    Pisk olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, honning og presset hvidløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
    Skyl persillen godt og lad den afdryppe. Hak den fint.
    Bland den afkølede bulgur sammen med grøntsagerne og dressingen.
    Vend hakket persille i salaten - gem lidt til at pynte med.
    Server tabouleh'en i en skål og pynt med lidt persille på toppen.
    Tabouleh af grov bulgur
     

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!