Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltet selleri

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

16. maj 2018

Opskrift på syltet selleri

Vi giver dig en nem og hurtig måde at lave syltet selleri på. De har stadig bid og kombinationen af sødme og syrlighed passer f.eks. fantastisk til skaldyr.


Servings: 1 Glas

Syltet selleri

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredients

  • 10 gram Salt
  • 0.5 stk. Knoldselleri Et helt knoldselleri hvis den er lille
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Eddike
  • 1 deciliter Vand
  • Krydderier Salt og peber

Instructions

  • Vask og skræl din knoldselleri og skær det i så tynde stykker som overhoved muligt, jeg brugte et mandolinjern til det.
    Masser forsigtigt salt ind i knoldselleristykkerne uden at knække dem.
    Lad det stå at trække i 20-30, så strukturen i sellerien nedbrydes lidt.
    Bring sukker, eddike, vand og salt og peber i kog.
    Skold et stort sylteglas og læg dine knoldselleristykker deri.
    Hæld væden hen over og luk låget og lad det stå og trække minimum 4 timer, men helst på køl natten over.
    Dagen efter har du en lækker syltet selleri der kan bruges til at tilføre syre, sødme og bid til mange retter.