x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltet selleri

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. maj 2018

Vi giver dig en nem og hurtig måde at lave syltet selleri på. De har stadig bid og kombinationen af sødme og syrlighed passer f.eks. fantastisk til skaldyr.


Syltet selleri

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 Glas
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 10 gram Salt
  • 0.5 stk. Knoldselleri Et helt knoldselleri hvis den er lille
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Eddike
  • 1 deciliter Vand
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Vask og skræl din knoldselleri og skær det i så tynde stykker som overhoved muligt, jeg brugte et mandolinjern til det.
    Masser forsigtigt salt ind i knoldselleristykkerne uden at knække dem.
    Lad det stå at trække i 20-30, så strukturen i sellerien nedbrydes lidt.
    Bring sukker, eddike, vand og salt og peber i kog.
    Skold et stort sylteglas og læg dine knoldselleristykker deri.
    Hæld væden hen over og luk låget og lad det stå og trække minimum 4 timer, men helst på køl natten over.
    Dagen efter har du en lækker syltet selleri der kan bruges til at tilføre syre, sødme og bid til mange retter.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.