Opskrift på syltet selleri
Vi giver dig en nem og hurtig måde at lave syltet selleri på. De har stadig bid og kombinationen af sødme og syrlighed passer f.eks. fantastisk til skaldyr.

Servings: Glas
Syltet selleri
Ingredients
- 10 gram Salt
- 0.5 stk. Knoldselleri Et helt knoldselleri hvis den er lille
- 1 deciliter Sukker
- 1 deciliter Eddike
- 1 deciliter Vand
- Krydderier Salt og peber
Instructions
- Vask og skræl din knoldselleri og skær det i så tynde stykker som overhoved muligt, jeg brugte et mandolinjern til det. Masser forsigtigt salt ind i knoldselleristykkerne uden at knække dem. Lad det stå at trække i 20-30, så strukturen i sellerien nedbrydes lidt. Bring sukker, eddike, vand og salt og peber i kog. Skold et stort sylteglas og læg dine knoldselleristykker deri. Hæld væden hen over og luk låget og lad det stå og trække minimum 4 timer, men helst på køl natten over. Dagen efter har du en lækker syltet selleri der kan bruges til at tilføre syre, sødme og bid til mange retter.