Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede rødbeder

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. maj 2018

Opskrift på syltede rødbeder

Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder.

Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.


Syltede rødbeder

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 25 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Rødbede
  • 2 deciliter Eddike Lager
  • 2 deciliter Æbleeddike
  • 2 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 2 stk. Laurbærblad Vi brugte friske. Det kan sagtens være tørrede
  • 2 tsk. Sennepsfrø
  • 1 tsk. Hele nelliker
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 10 stk. Peberkorn

Sådan gør du

  • Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.
    Syltede rødbeder
    Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.
    Syltede rødbeder
    Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre.
    Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.
    Syltede rødbeder
    Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas. 
    Syltede rødbeder
    Hæld lagen henover og sæt låget på.
    Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist.
    De kan holde sig et par måneder i glasset på køl.