ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede rødbeder

PER ASMUSSEN | 28. maj 2018

Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder.

Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.


Syltede rødbeder

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 25 minutter
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Rødbede
  • 2 deciliter Eddike Lager
  • 2 deciliter Æbleeddike
  • 2 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 2 stk. Laurbærblad Vi brugte friske. Det kan sagtens være tørrede
  • 2 tsk. Sennepsfrø
  • 1 tsk. Hele nelliker
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 10 stk. Peberkorn

Sådan gør du

  • Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.
    Syltede rødbeder
    Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.
    Syltede rødbeder
    Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre.
    Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.
    Syltede rødbeder
    Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas. 
    Syltede rødbeder
    Hæld lagen henover og sæt låget på.
    Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist.
    De kan holde sig et par måneder i glasset på køl. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.