Opskrift på syltede rødbeder
Vi giver dig en opskrift på lækre, syltede rødbeder.
Opskriften er hurtig og simpel og den passer perfekt til mormorretter eller sammen med en lun leverporstej/frikadeller ved frokostbordet.

Syltede rødbeder
Ingredienser
- 1 kilogram Rødbede
- 2 deciliter Eddike Lager
- 2 deciliter Æbleeddike
- 2 deciliter Sukker
- 1 deciliter Vand
- 1 tsk. Salt
- 2 stk. Laurbærblad Vi brugte friske. Det kan sagtens være tørrede
- 2 tsk. Sennepsfrø
- 1 tsk. Hele nelliker
- 0.5 stk. Kanelstang
- 10 stk. Peberkorn
Sådan gør du
- Kog eddikerne, vandet, saltet og sukkeret op i en gryde. Når sukkeret er opløst, skal det hældes over i en skål og sættes til afkøling.
Rødbeder skal koges med skrællet på, så det er vigtigt at gnubbe/vaske dem godt af inden.
Kog dem i alt fra 30-45 minutter, de skal være møre. Køl dem af, f.eks. ved at komme dem i koldt vand. Skrællen skal gnubbes/skrælles af og husk handsker, da farven sætter sig fast i huden ellers.
Skær de skrællede rødbeder i skiver og hæld dem i skoldede sylteglas.
Hæld lagen henover og sæt låget på. Lad dem stå i cirka 7-10 dage før de er klar til at blive spist. De kan holde sig et par måneder i glasset på køl.