Opskrift på sveskesnitter
Sveske Snitter.
Måske har du bagt & smagt mine populære ”Himmelske Hindbær Snitter”. I dag er hindbærmarmelade skiftet ud med sveskemos.
Sveskesnitterne bager jeg gerne når vi nærmer os den dejlige juletid?og inden vi for alvor kaster os over småkagerne og konfekten?
Disse skønne snitter smager og minder for mig om barndom og søndags kaffe & kage☕️

Sveskesnitter
Ingredienser
Mørdej
- 250 gram Mel
- 125 gram Smør
- 125 gram Sukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Æg
Sveskemos
- 12 stk. Svesker
- Vand lidt
- 2.5 spsk. Sukker
- Appelsinsaft
Pynt
- krymmel
- Vand til glasur
- Flormelis til glasur
Sådan gør du
Sveskemos
- Kog 10-12 svesker i lidt vand og tilsæt 2-3 spsk sukker og saften af appelsin. Jeg giver lige massen et snur med stavblenderen. Lad det køle af.
Mørdej
- Smuldr smørret i melet. Tilføj sukker og bagepulver og saml dejen med ægget. Rul nu dejen ud på et stykke bagepapir så den passer til din bageplade. Smør sveskemosen på den ene 1/2 del. Fold den anden 1/2 over og tryk let i kanterne. Bag ved 180° varmluft i cirka 18-20 minutter. Køl kagen lidt af inden du pynter på glasur og krymmel.
Kagen skæres ud i snitter f.eks. harlekin eller trekanter når glasuren er tørret og mens kagen stadig er let lun.