ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegte ris

PER ASMUSSEN | 26. oktober 2018
En nem måde at "pimpe" sine rester op på. Vi har her lavet retten i sin mest enkle variant kun indeholdende løg, ris, æg og karry. Men den kan varieres på et utal af måder og tilsættes forskellige...

En nem måde at “pimpe” sine rester op på.

Vi har her lavet retten i sin mest enkle variant kun indeholdende løg, ris, æg og karry. Men den kan varieres på et utal af måder og tilsættes forskellige former for kød og grønt (se evt. tip i noten).

Der skal en del olie til, når du steger risene, men spar ikke på den, da det er den, der giver risene den gode smag.


Antal: 2 personer

Stegte ris

En nem måde at "pimpe" sine rester op på. Vi har her lavet retten i sin mest enkle variant kun indeholdende løg, ris, æg og karry. Men den kan varieres på et utal af måder og tilsættes forskellige...
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Løg lille
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 100 gram Ris kogte, gerne en rest
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Karry
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Opvarm olien på en pande, gerne en sauterpande.
  • Tilsæt løg og karry. Lad den "brænde af" i et minuts tid.
  • Tilsæt risene og steg dem under omrøring i et par minutter.
  • Lav en fordybning i midten af risene og slå ægget ud deri.
  • Pisk grundigt i ægget med et piskeris eller en grydeske, så det vendes sammen med risene.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server de stegte ris som tilbehør eller selvstændig ret.

Noter

Det er oplagt at tilsætte forskellige former for kød eller grøntsager til de stegte ris og på den måde variere retten.
Prøv f.eks. med stegt kylling eller skinke samt champignon, ærter eller rød peber. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.