Lækre og sunde boller med revet squash og gode fibre. Bollerne har sprød skorpe og en let fugtig konsistens, og så mætter de godt, uden at være for tunge. Spis bollerne til kaffe eller te, eller bag en god portion og frys dem ned, så du har lækkert brød til morgenmaden.

Opskrift på squash boller
Lækre og sunde boller med revet squash og gode fibre.
Bollerne har sprød skorpe og en let fugtig konsistens, og så mætter de godt, uden at være for tunge.
Spis bollerne til kaffe eller te, eller bag en god portion og frys dem ned, så du har lækkert brød til morgenmaden.

Servings: stk.
Squash boller
Lækre og sunde boller med revet squash og gode fibre. Bollerne har sprød skorpe og en let fugtig konsistens, og så mætter de godt, uden at være for tunge. Spis bollerne til kaffe eller te, eller bag en god portion og frys dem ned, så du har lækkert brød til morgenmaden.
Ingredients
- 0.5 liter Vand
- 2 deciliter Hvedekerner knækkede
- 1 deciliter Hørfrø
- 1 spsk. Groft salt
- 1 spsk. Honning flydende
- 1.5 spsk. Olie raps- eller olivenolie
- 2 deciliter A38 eller et lignende surmælksprodukt
- 0.5 pakke Gær
- 1 stk. Squash mellemstor
- 200 gram Rugsigtemel eller andet groft mel
- 400 gram Hvedemel
Instructions
- Kom vand, hvedekerner og hørfrø i en gryde og bring langsomt ingredienserne i kog.
- Når det koger, så sluk for gryden og lad blandingen stå og trække i 30 minutter.
- Hæld i en skål og rør salt, honning, olie og A38 i.
- Når blandingen er håndvarm, røres gæren i.
- Riv squashen groft og rør den i.
- Rør melet i lidt ad gangen til du har en blød dej. Den skal ikke kunne æltes med hænderne, men den skal hænge godt sammen.
- Rør dejen sammen i mindst 5 minutter.
- Drys overfladen med mel og stil dejen til hævning, dækket af et fugtigt klæde, i cirka 3 timer.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord uden at røre for meget ved den.
- Form med en ret stor ske dejen til boller direkte på en plade med bagepapir.
- Drys bollerne med lidt mel og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
- Bag bollerne nederst i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter. De skal lyde hule, når du banker dem i bunden.
- Køl dem af på en rist.
- Bollerne kan fryses.