ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spaghetti med k√łdboller

RONNIE | 16. januar 2018
Den klassiske opskrift med k√łdboller af fl√¶sk og kalv

Dette er vores udgave af den amerikanske klassiker “Spaghetti and meat balls”. Vi laver den med en blanding af svine- og oksek√łd for at give mere smag end hvis man laver den med oksek√łd alene.

Der er, i h√łj grad, mulighed for at variere denne ret efter ens egne smagsl√łg og √łnskede tekstur, men jeg giver et par tips undervejs.

Lad os komme i gang.


Spaghetti med k√łdboller

Den klassiske opskrift med k√łdboller af fl√¶sk og kalv
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Ronnie

Ingredienser

  • 500 gram Hakket kalv og fl√¶sk 50/50 hvis du bestiller hos slagteren
  • 1 L√łg Mellemst√łrrelse
  • 2 spsk. Hvedemel
  • M√¶lk
  • Krydderier F.eks. paprika, hvidl√łg, cayennepeber, spidskommen, koriander, salt og peber.
  • Spaghetti Nok til dem der skal spise
  • 1 d√•se Tomater Passata, alternativt hakkede

S√•dan g√łr du

Sauce

  • Tomaterne opvarmes i en gryde og simrer mens resten af retten bliver f√¶rdig. Jeg bruger altid passata (blendede tomater) fordi det er en meget homogen masse fra starten af og man dermed kan undlade at j√¶vne tomatsaucen.
    Hvis du gerne vil krydre saucen lidt, s√• tils√¶t lidt basilikum, chili eller hvidl√łg, men den rene smag af tomat er fantastisk til k√łdbollerne.
     

K√łdboller

  • K√łdet √¶ltes med hvedemel, l√łg og krydderierne og der justeres med m√¶lk indtil det har en fast glat konsistens.
    K√łdet formes til runde kugler som steges p√• en pande. For at holde dem runde og give en ensartet stegeflade, anbefales det at man ikke l√¶gger for mange p√• ad gangen og ruller dem rundt ved at vippe dem rundt p√• panden med j√¶vne mellemrum mens de steges.
    Jeg foretr√¶kker at de har en lidt spr√łd overflade selvom de har ligget lidt i tomatsaucen, det er derfor vigtigt at man giver dem nok uden at br√¶nde dem p√•. Hvis man giver dem kortere tid, vil de have en konsistens der er knapt s√• markant i den f√¶rdige ret.
    Alternativt kan de laves i en friturekoger.
    N√•r k√łdbollerne har f√•et en stegeskorpe, l√¶gges de i gryden sammen med tomatsaucen og serveres med de dampende varme spaghetti. 
    K√łdbollerne i tomatsaucen  

Noter

Forskellige former for fast ost g√łr sig meget godt oven p√• anretningen.
God forn√łjelse!

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af k√łd. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og v√¶rds√¶tter virkelig en vellavet burger.