ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spaghetti med kødboller

RONNIE | 16. januar 2018
Den klassiske opskrift med kødboller af flæsk og kalv

Dette er vores udgave af den amerikanske klassiker “Spaghetti and meat balls”. Vi laver den med en blanding af svine- og oksekød for at give mere smag end hvis man laver den med oksekød alene.

Der er, i høj grad, mulighed for at variere denne ret efter ens egne smagsløg og ønskede tekstur, men jeg giver et par tips undervejs.

Lad os komme i gang.


Spaghetti med kødboller

Den klassiske opskrift med kødboller af flæsk og kalv
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Ronnie

Ingredienser

  • 500 gram Hakket kalv og flæsk 50/50 hvis du bestiller hos slagteren
  • 1 Løg Mellemstørrelse
  • 2 spsk. Hvedemel
  • Mælk
  • Krydderier F.eks. paprika, hvidløg, cayennepeber, spidskommen, koriander, salt og peber.
  • Spaghetti Nok til dem der skal spise
  • 1 dåse Tomater Passata, alternativt hakkede

Sådan gør du

Sauce

  • Tomaterne opvarmes i en gryde og simrer mens resten af retten bliver færdig. Jeg bruger altid passata (blendede tomater) fordi det er en meget homogen masse fra starten af og man dermed kan undlade at jævne tomatsaucen.
    Hvis du gerne vil krydre saucen lidt, så tilsæt lidt basilikum, chili eller hvidløg, men den rene smag af tomat er fantastisk til kødbollerne.
     

Kødboller

  • Kødet æltes med hvedemel, løg og krydderierne og der justeres med mælk indtil det har en fast glat konsistens.
    Kødet formes til runde kugler som steges på en pande. For at holde dem runde og give en ensartet stegeflade, anbefales det at man ikke lægger for mange på ad gangen og ruller dem rundt ved at vippe dem rundt på panden med jævne mellemrum mens de steges.
    Jeg foretrækker at de har en lidt sprød overflade selvom de har ligget lidt i tomatsaucen, det er derfor vigtigt at man giver dem nok uden at brænde dem på. Hvis man giver dem kortere tid, vil de have en konsistens der er knapt så markant i den færdige ret.
    Alternativt kan de laves i en friturekoger.
    Når kødbollerne har fået en stegeskorpe, lægges de i gryden sammen med tomatsaucen og serveres med de dampende varme spaghetti. 
    Kødbollerne i tomatsaucen  

Noter

Forskellige former for fast ost gør sig meget godt oven på anretningen.
God fornøjelse!

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.