Hakket kalv og flæsk kan bruges til meget andet end frikadeller. Her bruger vi det i en lækker, italiensk inspireret pastaret, som både børn og voksne vil elske. Retten er hurtig og nem at tilberede og har masser af smag.
Velbekomme!

Ingredienser
- 400 gram Hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. Salt
- Peber
- Krydderurter timian, oregano og rosmarin - tørrede eller friske.
- 1 stk. Æg
- 4 spsk. Rasp
- 2 fed Hvidløg pressede
- 1 stk. Løg revet groft
- 0.5 stk. Citron revet skal og saft
- 100 gram Parmesan fintrevet
- 1 deciliter Vand
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1.5 deciliter Hvidvin
- 1 spsk. Oregano tørret
- 5 deciliter Passata
- Gastrik
- Citronsaft
- Sukker
- Krydderier salt og peber
- Chiliflager eller cayennepeber
- Olivenolie til stegning
- 400 gram Spaghetti
- Parmesan til servering
- Basilikumblade
Sådan gør du
Kødboller:
Rør det hakkede kød sejt med salt - brug elpiskerens dejkroge. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør farsen grundigt sammen. Den skal være ret fast. Form med en teske eller dessertske dejen til mindre kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.Bag kødbollerne i ovnen ved 250 grader varmluft i 10 minutter og derefter i 10 minutter ved 200 grader varmluft. Vend dem en gang undervejs.
Tomatsauce:
Løg og hvidløg hakkes fint. Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt tørret oregano og steg videre. Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk. Tilsæt passata og lad saucen simre ved svag varme i minimum 30 minutter - gerne længere. Smag tomatsaucen til med gastrik, salt, peber, chiliflager/cayennepeber, sukker og citronsaft.Servering:
Kog spaghettien efter pakkens anvisning. Vend tomatsaucen i spaghettien og anret den med kødbollerne ovenpå. Pynt med basilikumblade og server retten med revet parmesan.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.