x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide lammekoteletter

PER ASMUSSEN | 9. juni 2018

Lammekoteletter af 60 dages krogmodnet, dansk lam. Tilberedt perfekt i sous vide og stegt i ghee.


Sous vide lammekoteletter

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 time 35 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 3 stk. Lammekotelet Krogmodnet i 60 dage
  • Krydderier Salt og peber
  • 5 gram Ghee Olie eller smør kan også bruges.

Sådan gør du

  • Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.
    Lammekoteletter sous vide
    Tilbered kødet i 1,5 time ved 56 grader i sous vide/vandbad. Da kødet er krogmodnet giver vi det kortere tid end "normale" lammekoteletter, som vi plejer at tilberede i 2 timer ved 56 grader.
    Dup kødet tørt med et viskestykke/køkkenrulle inden det skal steges.
    Varm en pande op på fuld drøn og læg din ghee (smørolie) på panden.
    Steg kødet i cirka 20-30 sekunder på hver side og drys med en god flagesalt før serveringen.
    Lammekoteletter sous vide

Noter

Har du ikke ghee, så varm den smagsneutrale olie op sammen med panden for derefter at hælde smørret på samtidig med kødet.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.