Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide lammeklump

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

9. august 2018

Opskrift på sous vide lammeklump

Dansk lam smager fantastisk. Her har vi ved hjælp af sous vide teknikken og krogmodning jagtet at få det mest optimale ud af en lækker lammeklump. Klumpen er udskåret af toppen af en lammekølle, der er tørmodning i 60 dage.


Antal: 2 Portioner

Sous vide lammeklump

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 2 timer 35 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Lammeklump Krogmodnet i 60 dage
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Lammeklump skal normalt tilberedes i mange timer i sous vide, men vores udskæring er lidt speciel.
    Den er udskåret af lammekøllen fra et dansk lam, der er krogmodnet/dryaged i 60 dage i eget modningsskab.
    Lammeklump
    Normalt anbefales det at lam tørmodnes i 2-3 uger, så kødet opnår en kraftig umami-smag og er utrolig mørt.
    Derfor valgte vi at tilberede kødet i kun 2,5 timer.
    Kødet blev kort afpudset og krydret med salt og peber.
    Herefter pakket i en vakuumpose og tilberedt sous vide/vandbad i 2,5 timer ved 56 grader.
    Kødet blev pakket ud af vakuumposen og duppet tørt med et viskestykke.
    Herefter fik det en tur med en gasbrænder for at få stegeskorpe.
     
    Sous vide lammeklump
    Grunden til at vi valgte gasbrænderen frem for panden/grillen er klumpens form. Da den nærmest er kuglerund, er det meget nemmere at give alle hjørnerne den lækre stegeskorpe ved hjælp af brænderen.
    Kødet blev herefter skåret i tynde skiver og krydret med en god flagesalt og friskkværnet peber.