Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide kyllingebryst med sprødt skind

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

4. januar 2018
Serveret med kogte kartofler, sovs lavet på kyllingens skrog og "brændte" porrer marineret i gastrik.

Opskrift på sous vide kyllingebryst med sprødt skind

Det saftige kyllingebryst Serveres med kogte kartofler, sovs lavet på kyllingens skrog og “brændte” porrer marineret i gastrik.

Edit: Jeg kan anbefale, at du ser denne opskrift på sous vide kyllingebryst.


Antal: 2 Portioner

Sous vide kyllingebryst med sprødt skind

Serveret med kogte kartofler, sovs lavet på kyllingens skrog og "brændte" porrer marineret i gastrik.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 1 spsk. Andefedt
  • 8 stk. Kartoffel
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 1 stk. Gulerødder Gerne stor
  • 1 stk. Porre
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 spsk. Gastrik
  • Krydderier Salt, peber

Sådan gør du

  • Parter din hele kylling. Det er vigtigt at du beholder skindet på bryststykkerne. I nedenstående video kan du blive inspireret af hvordan man gør det.
    Skær desuden forsigtigt skindet af kyllingen underside og flad det ud på et skærebræt. 

    Kyllingebryst sous vide

    Til den her opskrift skal bryststykkerne med skind og skroget bruges.
    Til at starte med skal kyllingebrysterne have salt på skindet og en del peber og lidt salt på kødsiden. Derefter tilsættes 1 teskefuld andefedt til hver af stykkerne hvorefter de vakuumpakkes.
    Kyllingebryst sous vide
    De skal tilberedes sous vide/vandbad i 1 time og 1 kvarter ved 62 grader. 
    Kødet pakkes ud og saftens bruges til sovsen. Kødet skal duppes godt tørt med køkkenrulle eller et viskestykke. 
    Skindet steges sprødt på en mellemvarm tør pande i et par minutter på skindsiden og 20-30 sekunder på kødsiden. Det er hermed klar til servering.
     

    Ekstra sprødt skind

    Kyllingeskind
    Salt det ekstra skind på skærebrættet og læg det på bagepapir i ovnen med bagepapir og et tungt ildfast fad hen over. Giv det ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft og fjern forsigtigt skindet fra ovnen/bagepapiret og det er klar til servering.
    Sprødt kyllingeskind

    Sprødt kyllingeskind

    "Brændte" porrer

    Brændte porrer
    Toppen af porren og det yderste lag fjernes hvorefter den skæres i 4 mundrette stykker og tilberedes i ovnen 45-60 minutter i ved 180 grader varmluft. De bliver sorte hele vejen rundt og skal tages ud og smøres ind i gastrik. Herefter skal de have 15 minutter i ovnen igen og de er klar til servering.
    Brændte porrer
    Du kan se hvordan der laves gastrik i den her opskrift.
     

    Kogte kartofler

    Skræl kartoflerne og skær dem over på tværs, så de alle har cirka samme størrelse. Kog dem i vand med citronsaften og salt til de er møre. Det tager ca. 15-25 minutter afhængig af kartoflens sort og årstiden.
    Fjern vandet og de er klar til servering.
     

    Kyllingesovs

    Find en gryde der er stor nok til skroget fra kyllingen. Klip/skær det i mindre stykker og tilsæt vand, en gulerød skåret i mindre stykker samt resterne fra porrerne - dvs. skrællen og toppen. Tilsæt et par peberkorn og laurbærblade og lad det koge i 60 minutter. 
    Sigt "suppen" og tilsæt gulerodsstykkerne og blend det. Det er med til at jævne sovsen.
    Find en ny gryde og lav en opbagt sovs. Smelt 15 gram smør og tilsæt melen under kraftig omrøring. Tilsæt mælken og bliv ved med at piske mens fløden, væsken fra posen med kyllingebryster samt den blendede suppe. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft/gastrik.
    Kyllingebryst sous vide