x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sommer mørbradgryde

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. august 2018
Serveret med panisse, friturestegt kapersbær og smørstegt majs

Den klassiske mørbradgryde i en sommerlig version med spidskål og nye gulerødder.

Server retten med smørstegte majskolber, panisse (kikærtefritter) og friturestegte kapersbær.


Redaktion: Er du til en mere klassisk udgave, så se vores mørbradgryde med bacon her.


Sommer mørbradgryde

Serveret med panisse, friturestegt kapersbær og smørstegt majs
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Svinemørbrad
  • 2 stk. Løg
  • 1 bunch Gulerødder nye gulerødder
  • 0.5 stk. Spidskål
  • 2 tsk. Paprika
  • 2 tsk. Karry
  • 1 can Tomatpure en lille dåse (ca. 30 gram).
  • 1 deciliter Ketchup
  • 1 can Tomater flåede tomater
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • Æbleeddike
  • Citronsaft
  • Krydderier salt og peber
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning
  • Salvieblade

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden og skær den i store tern.
    Skær løg i små tern og gulerødder i skiver. Snit spidskålen groft.
    Opvarm en stegegryde eller sauterpande med smør og olie. 
    Brun mørbradstykkerne i fedtstoffet på alle sider, til det har fået stegeskorpe og har taget farve. Tag kødet af panden.
    Kom eventuelt ekstra fedtstof på panden og steg løgene, til de er gyldne. Kom spidskålen i og vend rundt. Tilsæt karry, paprika og tomatpure og lad det stege med et øjeblik.
    Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt ketchup og flåede tomater. Lad retten simre i cirka 20 minutter.
    Efter 10 minutter tilsættes gulerødderne, og de koger med resten af tiden.
    Tilsæt fløden og kog retten retten igennem. 
    Steg salviebladene på en pande i olie, til de er lækre og sprøde. Krydr med lidt salt.
    Smag til med salt og peber samt eddike og citronsaft inden servering. 
    Server retten med de smørstegte salvieblade på toppen, smørstegte majskolber (se note nederst på siden), friterede kapersbær og panisse (kikærtefritter).
    Mørbradgryde

Noter

Smørstegte majskolber:

Bag majskolberne i ovnen med skræl på i 40 minutter ved 200 grader. Træk skrællen af efter bagningen. Skær majskolberne i mindre stykker og steg dem sprøde i smør på en pande. Krydr med salt og peber.
Har du kogte/bagte majskolber tilovers fra dagen før, kan du også bruge dem. Skær dem bare i mindre stykker og steg dem. Resultatet bliver lækre og sprøde majskolber, og du undgår at smide mad ud.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.