Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sommer mørbradgryde

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

16. august 2018
Serveret med panisse, friturestegt kapersbær og smørstegt majs

Opskrift på sommer mørbradgryde

Den klassiske mørbradgryde i en sommerlig version med spidskål og nye gulerødder.

Server retten med smørstegte majskolber, panisse (kikærtefritter) og friturestegte kapersbær.


Redaktion: Er du til en mere klassisk udgave, så se vores mørbradgryde med bacon her.


Antal: 4 personer

Sommer mørbradgryde

Serveret med panisse, friturestegt kapersbær og smørstegt majs
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Svinemørbrad
  • 2 stk. Løg
  • 1 bundt Gulerødder nye gulerødder
  • 0.5 stk. Spidskål
  • 2 tsk. Paprika
  • 2 tsk. Karry
  • 1 dåse Tomatpure en lille dåse (ca. 30 gram).
  • 1 deciliter Ketchup
  • 1 dåse Tomater flåede tomater
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • Æbleeddike
  • Citronsaft
  • Krydderier salt og peber
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning
  • Salvieblade

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden og skær den i store tern.
  • Skær løg i små tern og gulerødder i skiver. Snit spidskålen groft.
  • Opvarm en stegegryde eller sauterpande med smør og olie. 
  • Brun mørbradstykkerne i fedtstoffet på alle sider, til det har fået stegeskorpe og har taget farve. Tag kødet af panden.
  • Kom eventuelt ekstra fedtstof på panden og steg løgene, til de er gyldne. Kom spidskålen i og vend rundt. Tilsæt karry, paprika og tomatpure og lad det stege med et øjeblik.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt ketchup og flåede tomater. Lad retten simre i cirka 20 minutter.
  • Efter 10 minutter tilsættes gulerødderne, og de koger med resten af tiden.
  • Tilsæt fløden og kog retten retten igennem. 
  • Steg salviebladene på en pande i olie, til de er lækre og sprøde. Krydr med lidt salt.
  • Smag til med salt og peber samt eddike og citronsaft inden servering. 
  • Server retten med de smørstegte salvieblade på toppen, smørstegte majskolber (se note nederst på siden), friterede kapersbær og panisse (kikærtefritter).

Noter

Smørstegte majskolber:

Bag majskolberne i ovnen med skræl på i 40 minutter ved 200 grader. Træk skrællen af efter bagningen. Skær majskolberne i mindre stykker og steg dem sprøde i smør på en pande. Krydr med salt og peber.
Har du kogte/bagte majskolber tilovers fra dagen før, kan du også bruge dem. Skær dem bare i mindre stykker og steg dem. Resultatet bliver lækre og sprøde majskolber, og du undgår at smide mad ud.