
Opskrift på sommer mørbradgryde
Den klassiske mørbradgryde i en sommerlig version med spidskål og nye gulerødder.
Server retten med smørstegte majskolber, panisse (kikærtefritter) og friturestegte kapersbær.
Redaktion: Er du til en mere klassisk udgave, så se vores mørbradgryde med bacon her.

Sommer mørbradgryde
Ingredienser
- 1 stk. Svinemørbrad
- 2 stk. Løg
- 1 bundt Gulerødder nye gulerødder
- 0.5 stk. Spidskål
- 2 tsk. Paprika
- 2 tsk. Karry
- 1 dåse Tomatpure en lille dåse (ca. 30 gram).
- 1 deciliter Ketchup
- 1 dåse Tomater flåede tomater
- 2.5 deciliter Piskefløde
- Æbleeddike
- Citronsaft
- Krydderier salt og peber
- Smør til stegning
- Olie til stegning
- Salvieblade
Sådan gør du
- Afpuds mørbraden og skær den i store tern.
- Skær løg i små tern og gulerødder i skiver. Snit spidskålen groft.
- Opvarm en stegegryde eller sauterpande med smør og olie.
- Brun mørbradstykkerne i fedtstoffet på alle sider, til det har fået stegeskorpe og har taget farve. Tag kødet af panden.
- Kom eventuelt ekstra fedtstof på panden og steg løgene, til de er gyldne. Kom spidskålen i og vend rundt. Tilsæt karry, paprika og tomatpure og lad det stege med et øjeblik.
- Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt ketchup og flåede tomater. Lad retten simre i cirka 20 minutter.
- Efter 10 minutter tilsættes gulerødderne, og de koger med resten af tiden.
- Tilsæt fløden og kog retten retten igennem.
- Steg salviebladene på en pande i olie, til de er lækre og sprøde. Krydr med lidt salt.
- Smag til med salt og peber samt eddike og citronsaft inden servering.
- Server retten med de smørstegte salvieblade på toppen, smørstegte majskolber (se note nederst på siden), friterede kapersbær og panisse (kikærtefritter).