
Opskrift på smørstegt spätzle
Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch.
Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer – og den er absolut værd at prøve! Retten er nemlig et både nemt og billigt tilbehør, og så smager det bare godt.
Har du fået en rest spätzle tilovers, så prøv at stege dem let sprøde i smør før servering. Det smager super godt og er en god måde at udnytte dine rester på.

Smørstegt spätzle
Grej
- Kartoffelpresser (spätzle jern) (Mulighed 1)
- Hvidløgspresser (Mulighed 2)
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 1 spsk. Salt
- 1 deciliter Vand
- 6 stk. Æg evt. 1 ekstra æg
- 4 liter Vand til kogning
- 2 spsk. Salt til kogevandet
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Bland hvedemel og salt i en stor skål.
- Kom vand og æg i og rør dejen sammen. Mængden af æg afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 stk. og suppler op, til du har en tyk og lind masse.
- Bring en stor gryde med vand og salt i kog.
- Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (et jern der har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses igennem og ned i vandet. 2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.
- Dine spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.
- De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad.
- Spätzel kan spises, som de er, eller de kan steges i smør, hvilket gør dem lækre og sprøde.
- Opvarm en pande med rigeligt smør.
- Steg dine spätzel, til de får en smule sprødhed og en let gylden overflade.
- Server til gryderetter.