Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Smørstegt spätzle

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. september 2018
Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch. Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer

Opskrift på smørstegt spätzle

Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch.

Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer – og den er absolut værd at prøve! Retten er nemlig et både nemt og billigt tilbehør, og så smager det bare godt.

Har du fået en rest spätzle tilovers, så prøv at stege dem let sprøde i smør før servering. Det smager super godt og er en god måde at udnytte dine rester på.


Antal: 4 personer

Smørstegt spätzle

Spätzle er en tysk/østrigsk specialitet, der typisk serveres som tilbehør til tunge kødretter med sauce, f.eks. gullasch. Denne opskrift på spätzle er en gammel familieklassiker, der er gået i arv gennem generationer
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Tysk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Salt
  • 1 deciliter Vand
  • 6 stk. Æg evt. 1 ekstra æg
  • 4 liter Vand til kogning
  • 2 spsk. Salt til kogevandet
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland hvedemel og salt i en stor skål.
  • Kom vand og æg i og rør dejen sammen. Mængden af æg afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 stk. og suppler op, til du har en tyk og lind masse.
  • Bring en stor gryde med vand og salt i kog. 
  • Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:
    1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (et jern der har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses igennem og ned i vandet.  
    2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.  
  • Dine spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.
  • De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad. 
  • Spätzel kan spises, som de er, eller de kan steges i smør, hvilket gør dem lækre og sprøde.
  • Opvarm en pande med rigeligt smør. 
  • Steg dine spätzel, til de får en smule sprødhed og en let gylden overflade.
  • Server til gryderetter.

Noter

Har du en rest spätzel, er det oplagt at smørstege dem og servere dem til enten resterne af en gryderet eller til en ny ret.
De smager dejligt stegt i smør, og du undgår madspild!