
Opskrift på små mørdejstærtebunde
Lækre og sjove små tærter kræver lidt udstyr, men med det rette udstyr vil legen ingen ende tage.
Til denne opskrift på små mørdejstærtebunde, har jeg tidligere prøvet – dog uden succes. Efter jeg fik anskaffet mig dette tærteformssæt, har det været som en leg at få formet og bagt små fine mørdejstærtebunde.

Små mørdejstærtebunde
Ingredients
- 459 gram Hvedemel
- 275 gram Smør
- 73 gram Æggeblommer
- 183 gram Flormelis
- 5 gram Salt
- 2 gram Vaniljesukker
Instructions
- Skær smørren i mindre stykker og kom det sammen med mel, flormelis, vanilje og salt op i en røreskål. Rør det godt sammen, så smørret bliver smuldret. Rør æggeblommerne ud i melblandingen, og sammel dejen på bordet, med en let hånd. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på cirka 2 millimeter. Udstik ringe med en udstikker på 6 centimeter i diameteren.
Skær bånd på en højde på 2,5 centimeter og en længde på cirka 15 centimeter Placere tærteringende på en bageplade med bagepapir. Læg en bund i hver tærtering. Rul de lange bånd sammen og placere i tærteringen, og rul det ud langs kanten. Skær det overskydende bånd fra og tryk samlingerne sammen.
Bag tærtebundende i 20-25 minutter ved 155 grader almindelig ovn, midt i ovnen. Efter bagning frigøres tærtebundende fra tærteringende og sættes til afkøling på en bagerist. I den potion af dej, kan der blive til 12 tærtebunde. Mens den første portion tærtebunde bages, sættes dejen på køl.