x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Små mørdejstærtebunde

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 28. december 2018
Lækre og sprød mørdejsbund

Lækre og sjove små tærter kræver lidt udstyr, men med det rette udstyr vil legen ingen ende tage.

Til denne opskrift på små mørdejstærtebunde, har jeg tidligere prøvet – dog uden succes. Efter jeg fik anskaffet mig dette tærteformssæt, har det været som en leg at få formet og bagt små fine mørdejstærtebunde.


Små mørdejstærtebunde

Lækre og sprød mørdejsbund
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 12 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 459 gram Hvedemel
  • 275 gram Smør
  • 73 gram Æggeblommer
  • 183 gram Flormelis
  • 5 gram Salt
  • 2 gram Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Skær smørren i mindre stykker og kom det sammen med mel, flormelis, vanilje og salt op i en røreskål.
    Rør det godt sammen, så smørret bliver smuldret.
    Rør æggeblommerne ud i melblandingen, og sammel dejen på bordet, med en let hånd.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på cirka 2 millimeter. 
    Udstik ringe med en udstikker på 6 centimeter i diameteren.
    Mørdejstærtebund
    Skær bånd på en højde på 2,5 centimeter og en længde på cirka 15 centimeter
    Placere tærteringende på en bageplade med bagepapir.
    Læg en bund i hver tærtering. Rul de lange bånd sammen og placere i tærteringen, og rul det ud langs kanten. Skær det overskydende bånd fra og tryk samlingerne sammen.
    Mørdejstærtebunde
    Bag tærtebundende i 20-25 minutter ved 155 grader almindelig ovn, midt i ovnen.
    Efter bagning frigøres tærtebundende fra tærteringende og sættes til afkøling på en bagerist.
    I den potion af dej, kan der blive til 12 tærtebunde. Mens den første portion tærtebunde bages, sættes dejen på køl.
    Små mørdejstærtebunde

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.