Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Små marcipansnitter med chokolade og nougat/baileys-creme

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

26. november 2021
De her små lækre hapsere smager simpelthen så skønt! De består af marcipan, knasende mørk chokolade og en fløjsblød nougat/baileys creme. Cremen er, som navnet lyder, lavet med nougat, baileys og lige en lille squeeze kaffe for at fremhæve de andre smage.
Små marcipansnitter med chokolade og nougat-baileys-creme

Opskrift på små marcipansnitter med chokolade og nougat/baileys-creme

Er du også begyndt at spekulere i julens konfekt?

De her små lækre hapsere smager simpelthen så skønt! De består af marcipan, knasende mørk chokolade og en fløjsblød nougat/baileys creme. Cremen er, som navnet lyder, lavet med nougat, baileys og lige en lille squeeze kaffe for at fremhæve de andre smage. Mums, det altså en vinder!

De små snitter er både nemme og hurtige og et helt perfekt match til en god kop kaffe.

Små marcipansnitter med chokolade og nougat/baileys-creme (ca 20 stk)


Små marcipansnitter med chokolade og nougat-baileys-creme
Antal: 20 stk.

Små marcipansnitter med chokolade og nougat/baileys-creme

De her små lækre hapsere smager simpelthen så skønt! De består af marcipan, knasende mørk chokolade og en fløjsblød nougat/baileys creme. Cremen er, som navnet lyder, lavet med nougat, baileys og lige en lille squeeze kaffe for at fremhæve de andre smage.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Hviletid: 1 time

Ingredienser

  • 125 gram Rå marcipan
  • 50 gram Mørk chokolade

Nougat/baileyscreme

  • 1/2 tsk. Instant kaffe
  • 1 spsk. Kogende vand
  • 50 gram Smør blødt og stuetempereret
  • 40 gram Nougat blødt
  • 60 gram Flormelis
  • 2 spsk. Baileys

Sådan gør du

  • Rul marcipanen til en pølse med en diameter på ca. 2 cm. Skær skiver af pølsen, 5-6 mm tykke. Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Hvis du bruger mikroovn, så giv chokoladen 30 sekunder ad gangen indtil du kan begynde at røre i den – så tager du den ud og rører mens det sidste chokolade smelter færdig.
    Dyp den ene side af marcipanskiverne i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir.
    Mens chokoladen stivner laver du cremen: put kaffe og vand i en skål og rør til kaffen er opløst. Tilføj øvrige ingredienser til skålen og pisk sammen med håndmixer til en fin jævn creme.
    Put cremen i en sprøjtepose med stjernetyl og sæt små dutter på marcipanskiverne.
    Pynt evt. med finthakket chokolade og voila – færdig!
    Kan serveres med det samme eller opbevares i lufttæt beholder på køl.

Følg mig på Instagram her.