x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Små kartoffelkugler i ovn

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 24. oktober 2018

En lækker og anderledes måde at servere kartofler på.

Du kender sikkert de små, frosne kartoffelkugler lavet af kartoffelmos, du kan købe på frost i supermarkedet. Det er dog ikke dem, der her er tale om, men derimod lækre, hjemmelavede kartoffelkugler lavet af friske kartofler.

Server dem f.eks. som tilbehør til en steg i stedet for almindelige bagte kartofler.


Små kartoffelkugler i ovn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Kartoffel
  • 0.5 deciliter Olie Smagsneutral
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kartoflerne skrælles.
    Herefter bruges et parisienne-/melonjern til at skære små kugler ud af kartoflerne.
    Kuglerne placeres i en skål med vand og udvandes i 20-60 minutter (afhængig af hvor meget tid du har).
    Kartoflerne ligner nu hullede schweizeroste, der skal skæres i mindre stykker. I bedste stop madspild stil, koger vi dem typisk og laver kartoffelmos af dem.
    De nu udvandede kartoffelkugler kommes i en pose sammen med olie, salt og peber.
    Posen rystes godt, så olien fordeles godt rundt på alle kuglerne.
    Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et ildfast fad.
    Tilbered dem ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter og vend dem gerne undervejs.
    Små kartoffelkugler i ovn

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.