Opskrift på små kartoffelkugler i ovn
En lækker og anderledes måde at servere kartofler på.
Du kender sikkert de små, frosne kartoffelkugler lavet af kartoffelmos, du kan købe på frost i supermarkedet. Det er dog ikke dem, der her er tale om, men derimod lækre, hjemmelavede kartoffelkugler lavet af friske kartofler.
Server dem f.eks. som tilbehør til en steg i stedet for almindelige bagte kartofler.

Små kartoffelkugler i ovn
Ingredienser
- 500 gram Kartoffel
- 0.5 deciliter Olie Smagsneutral
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles. Herefter bruges et parisienne-/melonjern til at skære små kugler ud af kartoflerne. Kuglerne placeres i en skål med vand og udvandes i 20-60 minutter (afhængig af hvor meget tid du har). Kartoflerne ligner nu hullede schweizeroste, der skal skæres i mindre stykker. I bedste stop madspild stil, koger vi dem typisk og laver kartoffelmos af dem. De nu udvandede kartoffelkugler kommes i en pose sammen med olie, salt og peber. Posen rystes godt, så olien fordeles godt rundt på alle kuglerne. Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et ildfast fad. Tilbered dem ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter og vend dem gerne undervejs.