Opskrift på skyr fuldkornsscones
Lækre og hurtige morgenboller.
Vi har opskriften fra bogen: “Plantebaseret familiemad – nem vej til et sundt og grønnere madliv“, skrevet af Stina Dannerfjord og Isabel Christensen. De skriver følgende om opskriften:
“Smager fantastiske nybagte og er et godt og sundt alternativ til almindelige scones. De er dog mere brødagtige end kageagtige, men de er lige så lette og hurtige at bage. Jeg elsker dem nybagte med smør eller til at dyppe i suppe dagen efter.”
Opskriften giver 8-10 stk., afhængig af hvor store du laver dem.

Skyr fuldkornsscones
Ingredients
- 200 gram Grahamsmel
- 50 gram Sojamel
- 0.5 tsk. Salt
- 1 tsk. Bagepulver
- 60 gram Plantesmør
- 1 spsk. Rørsukker
- 1.5 deciliter Skyr eller Alpro Go On
- Olie til pensling
Instructions
- Kom de to meltyper i en skål, og bland med salt og bagepulver. Gnid smørret ind, til massen er grynet, tilsæt derefter sukker. Kom skyr i, og bland det til en blød dej. Hæld dejen ud på et melet bord, ælt den med let hånd, og rul dejen ud, til den er ca. 3 cm tyk. Tryk derefter cirkler ud, brug et glas eller en kop, der måler ca. 6 cm i diameter. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og drys med sesamfrø. Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader i 12-15 minutter. Bollerne bør nydes nybagte, da de klart er lækrest sådan!
Notes
177 kcal, 7,2 g protein, 18,8 g kulhydrat, 7,2 g fedt og 3,6 g kostfibre. ØNSKER DU AT SPARE KALORIER
Spis bollen nybagt, som den er.
Energi: 177 kcal, 7,2 g protein, 18,8 g kulhydrat, 7,2 g fedt og 3,6 g kostfibre. HVIS DU ER FYSISK AKTIV, TILSÆT
Skrabet smør og 1 spsk. peanutbutter.
Energi: 307 kcal, 10,3 g protein, 20,6 g kulhydrat, 19 g fedt og 9,8 g kostfibre.
Eller mere protein med 3 spsk. hytteost.
Energi: 211 kcal, 13 g protein, 20,1 g kulhydrat, 7,8 g fedt
og 19 g kostfibre.