x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Skildpadde småkager

MICKICHENG | 28. september 2020

SE LIGE!! ER DE IKKE BARE MEGA SØDE?!

De her småkage-skildpadder er bare så nuser, hyggelige og så er de mega nemme at lave!

Et perfekt weekend-projekt tænker jeg, ikke?!

Og de smager ganske lækkert! Helt simpel og perfekt mørdejssmåkage med vanilje og kakao så alle kan være med.

Skildspadde småkager


Skildpadde småkager

2.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 17 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

  • 300 gram Hvedemel
  • 150 gram Flormelis
  • 150 gram Smør koldt
  • 1 knsp. Salt
  • 2 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Vand koldt - op til 2 tsk.
  • 2 spsk. Kakao pulver til den mørke dej
  • 1 spsk. Hvedemel til den lyse dej

Pynt

  • 5 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

Smuldr det kolde smør i mel, flormelis, vanilje og salt til det får en savsmuldslignende konsistens.

Tilsæt æg og vand og ælt dejen hurtigt sammen til en sammenhængende dej.

Dejen må ikke overæltes!

Del dejen i 3 lige store dele og sæt så to dele sammen igen, så du nu har en lille portion (1/3 af dejen) og en store portion dej (2/3 af dejen).

Tilføj 1 spsk hvedemel til den lille portion dej og ælt det hurtigt sammen.

Tilsæt 2 spsk kakao til den store portion og ælt det hurtigt sammen.

Sæt dejen på køl i ca. 30 min, så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

Del den lyse dej op i 14-16 kugler (ca. 15-16 gram) og tril 5 mindre kugler af hver lyse kugleklump. Disse placeres som luffer og hoved.

Del den mørke dej op i 14-16 kugler (ca. 30-32 gram) og tril disse runde. Tryk dem let flade og brug en rist/gitterrist eller bagsiden af en kniv til at lave skildpaddeskjold-mønsteret med og placer et skjold oven på luffer og hoved.

Bag skildpadderne i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 15-17 minutter.

Tag småkagerne ud og lad den køle helt.

    Pynt:

    • Smelt chokoladen og brug en tandstik til at tegne øjne på skildpadderne.
      Lad chokoladen tørre og stivne inden servering!
      Rigtig god fornøjelse med det 

    Om forfatteren


    Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

    Følg mig på Instagram her