Opskrift på simit
Simit ?♥️!
Disse lækre tyrkiske simit er et must ved morgenmaden!
Super lækre med smøreost indeni ?

Antal: stk.
Simit
Ingredienser
- 25 gram Gær 1/2 pakke
- 400 gram Mel 4-500 gram
- 2.5 deciliter Vand lunken
- 2 spsk. Rørsukker
- 2 spsk. Olie
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. Sirup
- 1 stk. Æg til pensling
- Sesamfrø jeg brugte både ristet og almindelige
Sådan gør du
- Først smulrers gæren, og der tilføjes lidt af det lunken vand. Når gæren er opløst, tilsættes resten af vandet. Derefter tilføjes mel, sukker, olie og salt. Ælt dejen, og lad den hæve i en halv times tid ♥️. Når dejen er hævet, tages en håndfuld dej og rulles tynd og lang. Dernæst samles enderne, så dejen bliver formes som en rund cirkel. Tag derefter fat i enderne, og flip dem rundt, så de snor sig om hinanden - og sammel igen til en cirkel. Dernæst blandes siruppen op med noget vand, og simit dyppes deri. Til sidst pensler jeg med et æg, og stryger over med sesamfrø. Giv dem cirka 20 minutter i ovnen på 200 grader varmluft, og så er de færdige.
Noter
Se mere i min Instagram story for hvordan jeg snor dem sammen.