Denne opskrift er intet mindre end en god omgang komprimeret sensommer i salatform. Majs, kantareller og estragon fremhæver det bedste i hinanden, og blommerne tilfører lidt sødme og let frisk syrlighed.

Opskrift på sensommersalat med popcorn
Denne opskrift er intet mindre end en god omgang komprimeret sensommer i salatform.
Majs, kantareller og estragon fremhæver det bedste i hinanden, og blommerne tilfører lidt sødme og let frisk syrlighed.
Popcornene giver salt og fedme – og det er slet ikke så mærkelig en ingrediens, som det måske lyder.

Antal: personer
Sensommersalat med popcorn
Denne opskrift er intet mindre end en god omgang komprimeret sensommer i salatform. Majs, kantareller og estragon fremhæver det bedste i hinanden, og blommerne tilfører lidt sødme og let frisk syrlighed.
Ingredienser
- 2 stk. Majskolber Friske
- 300 gram Kantareller
- Smør Til stegningen
- 2 stk. Blommer
- 0.5 bundt Estragon Frisk
- 0.5 bundt Bredbladet persille Frisk
- 2 spsk. Olivenolie En god jomfruolivenolie
- 2 spsk. Citronsaft
- 0.75 deciliter Majskerner Tørrede
- 2 spsk. Olivenolie
- Groft salt
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
- Fjern bladene fra majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 10 minutter.
- Dyp kantarellerne ganske få sekunder i lunkent vand, og tør dem forsigtigt i et viskestykke.
- Nip bunden af, og fjern evt. jordrester.
- Lad dem tørre lidt i solen eller et lunt sted.
- Varm jomfruolivenolie op i en gryde, og kom de tørrrede majskerner og lidt salt på.
- Kom låg over, og lad kernerne poppe færdig ved moderat varme
- Skær majskernerne af de kogte majskolber med en kniv, og kom dem i en skål.
- Skyl blommerne, og skær dem i både.
- Rist kantarellerne gyldne i smør på panden, og krydr med salt og peber.
- Vend sammen med majskernerne.
- Skyl og hak persille og estragon, og vend med majsblandingen.
- Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt olivenolie. Anret salaten på et fad med blommeskiver og popcorn på toppen.
Noter
TIP: Brug brombær eller solbær i stedet for blommer. Brug andre typer svampe i stedet for kantareller.
Salaten er god sammen med stegt fisk, kylling, lam og kalvekød.