x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sensommersalat med popcorn

RASMUSBREDAHL | 15. december 2018

Denne opskrift er intet mindre end en god omgang komprimeret sensommer i salatform.

Majs, kantareller og estragon fremhæver det bedste i hinanden, og blommerne tilfører lidt sødme og let frisk syrlighed.

Popcornene giver salt og fedme – og det er slet ikke så mærkelig en ingrediens, som det måske lyder.


Sensommersalat med popcorn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 2 stk. Majskolber Friske
  • 300 gram Kantareller
  • Smør Til stegningen
  • 2 stk. Blommer
  • 0.5 bunch Estragon Frisk
  • 0.5 bunch Bredbladet persille Frisk
  • 2 spsk. Olivenolie En god jomfruolivenolie
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 0.75 deciliter Majskerner Tørrede
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Groft salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Fjern bladene fra majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 10 minutter.
    Dyp kantarellerne ganske få sekunder i lunkent vand, og tør dem forsigtigt i et viskestykke.
    Nip bunden af, og fjern evt. jordrester.
    Lad dem tørre lidt i solen eller et lunt sted.
    Varm jomfruolivenolie op i en gryde, og kom de tørrrede majskerner og lidt salt på.
    Kom låg over, og lad kernerne poppe færdig ved moderat varme
    Skær majskernerne af de kogte majskolber med en kniv, og kom dem i en skål.
    Skyl blommerne, og skær dem i både.
    Rist kantarellerne gyldne i smør på panden, og krydr med salt og peber.
    Vend sammen med majskernerne.
    Skyl og hak persille og estragon, og vend med majsblandingen.
    Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt olivenolie. Anret salaten på et fad med blommeskiver og popcorn på toppen.

Noter

TIP: Brug brombær eller solbær i stedet for blommer. Brug andre typer svampe i stedet for kantareller.
Salaten er god sammen med stegt fisk, kylling, lam og kalvekød.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.