Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Salat med syltede rødløg og spidskål

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

4. september 2018

Opskrift på salat med syltede rødløg og spidskål

En frisk og lækker salat med spidskål og syltede rødløg, der er ligeså velsmagende, som den er enkel. 

Spidskål er mild i smagen og egner sig godt som et sundere og mere fiberrigt alternativ til grøn salat.

Vi har i opskriften vendt salaten i en citron/oliedressing, men se i noten for inspiration til en frisk og lækker yoghurtdressing. 


Antal: 4 Personer

Salat med syltede rødløg og spidskål

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 0.5 stk. Spidskål
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • Syltede rødløg
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Skær spidskål i kvarte på langs.
    Snit kålen meget fint.
    Skyl peberfrugten og fjern kerner og frøstol. Skær den i små tern.
    Bland spidskål og peberfrugt med skiver af syltede rødløg i en salatskål.
    Rør citronsaft og olivenolie sammen i en skål og smag dressingen til med salt og peber. 
    Server salaten som tilbehør til kød eller gryderetter, der trænger til et grønt tilbehør. 

Noter

I stedet for en dressing af olie og citronsaft kan du vende salaten i en frisk yoghurtdressing. 
Rør to dl. yoghurt naturel sammen med et presset fed hvidløg. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Vend dressingen i salaten sammen med et bundt hakket, bredbladet persille.