x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Salat med syltede rødløg og spidskål

PER ASMUSSEN | 4. september 2018

En frisk og lækker salat med spidskål og syltede rødløg, der er ligeså velsmagende, som den er enkel. 

Spidskål er mild i smagen og egner sig godt som et sundere og mere fiberrigt alternativ til grøn salat.

Vi har i opskriften vendt salaten i en citron/oliedressing, men se i noten for inspiration til en frisk og lækker yoghurtdressing. 


Salat med syltede rødløg og spidskål

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 stk. Spidskål
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • Syltede rødløg
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Skær spidskål i kvarte på langs.
    Snit kålen meget fint.
    Skyl peberfrugten og fjern kerner og frøstol. Skær den i små tern.
    Bland spidskål og peberfrugt med skiver af syltede rødløg i en salatskål.
    Rør citronsaft og olivenolie sammen i en skål og smag dressingen til med salt og peber. 
    Server salaten som tilbehør til kød eller gryderetter, der trænger til et grønt tilbehør. 

Noter

I stedet for en dressing af olie og citronsaft kan du vende salaten i en frisk yoghurtdressing. 
Rør to dl. yoghurt naturel sammen med et presset fed hvidløg. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Vend dressingen i salaten sammen med et bundt hakket, bredbladet persille.  

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.