x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rugbrød med kerner

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 19. marts 2020

I denne opskrift tog jeg udgangspunkt i mit seneste kernerugbrød uden surdej for at se, hvordan jeg med nogle få justeringer kunne lave et endnu bedre rugbrød uden surdej.

Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner

Denne gang udskiftede jeg sesamfrø med hørfrø og tilføjede solsikkekerner, og så brugte jeg rugmel i stedet for almindeligt hvedemel. Og det blev til et rigtig lækkert rugbrød med masser af kerner og bid!

Rugbrød med kerner

 

Rugbrød med kerner opskrift


Rugbrød med kerner

No ratings yet
Udskriv Pin
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 20 gram Gær
  • 5 deciliter Kærnemælk
  • 2 deciliter Vand
  • 1 spsk. Sirup eller honning
  • 1 tsk. Salt
  • 100 gram Rugkerner skårne
  • 50 gram Solsikkekerner
  • 70 gram Hørfrø
  • 2 deciliter Fuldkornshvedemel
  • 3 deciliter Rugmel
  • Birkes

Sådan gør du

    1. Kog vandet på en elkedel og rør det sammen med kold kærnemælk, så det bliver en lun blanding.
    2. Rør gæren ud i blandingen, så det bliver opløst.
    3. Rør de øvrige ingredienser i, pånær rugmel og birkes.
    4. Når det er rørt sammen, tilføjes rugmel lidt ad gangen, til det får en tyk, grødet konsistens.
    5. Skålen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i en time.
    6. En brødform smørres grundigt. Min form er på 3 liter.
    7. Hæld dejen over i formen.
    8. Drys til sidst blå birkes på toppen.
    9. Formen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i én til halvanden time.
    10. Sæt brødet i en forvarmet ovn på 180 grader almindelig ovn og bag det i halvanden time. Hold øje med rugbrødet, for bagetiden afhænger i høj grad af din ovn.
    11. Det færdige rugbrød tages ud af ovnen, vendes ud på en rist, hvor det køler af.
    12. Når rugbrødet er håndvarmt, kan det skæres ud.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.