
Opskrift på roulade med rabarber
Roulade med rabarber kompot og hvid chokolade ganache.
Jeg er gået helt amok med masser af rabarberopskrifter herhjemme i øjeblikket, da jeg elsker rabarber.
Her er det en lækker roulade med sødme, fedme og syre – ligesom jeg gerne vil have en dessert.

Roulade med rabarber
Ingredients
Bund
- 3 stk. Æg
- 150 gram Sukker
- 50 gram Mel
- 20 gram Kakao
- 1 tsk. Bagepulver
Hvid chokolade ganache
- 3 deciliter Fløde
- 150 gram Hvid chokolade
Rabarberkompot
- Rabarberkompot gerne hjemmelavet
Pynt
- Chokoladeganache
- Rabarber strimler
- rød skovsyre
- Støv rosa
Instructions
Chokoladeganache
- Hak chokoladen og kom den i en skål.
- Varm fløden op til kogepunktet og hæld denne over chokoladen.
- Lad det trække i 1 minut - rør herefter.
- Når chokoladen er smeltet tager du et stykke film over ligger ned over chokolademassen, der må ikke være luft, der kan skabe kondens.
- Sæt massen i køleskabet natten over.
- Pisk op!
Rabarber kompot
- Overskydende lækker kompot fra da jeg lavede rabarber sirup! Opskriften kan du finde her.
Bund
- Pisk æg og sukker hvide og sigt de øvrige ingredienser ned i.
- Rør i dejen.
- Dejen fordeles ud på et stykke bagepapir. Bag i almindelig ovn ved 210 grader i 8-10 minutter.
- Strø sukker ud på den færdigbagte kage og læg et stykke bagepapir ovenpå.
- Vend kagen om.
- Fjern nu forsigtigt det øverste papir og lad kagen køle af.
Samling af rouladen
- Smør med rabarberkompot, efterfulgt af chokolade ganache og rul forsigtigt med stramt.
- Stilles på køl i minimum. 1 time.
- Afpynt - her har jeg brugt overskydende ganache, rabarber strimler, syre og rosa støv.