ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Roulade med rabarber

ANNE METTE AUTZEN | 9. maj 2020
Virkelig smuk og lækker roulade med rabarber kompot og hvid chokolade ganache. Et hit når det gerne må være lidt festligt!

Roulade med rabarber kompot og hvid chokolade ganache.

Jeg er gået helt amok med masser af rabarberopskrifter herhjemme i øjeblikket, da jeg elsker rabarber.

Her er det en lækker roulade med sødme, fedme og syre – ligesom jeg gerne vil have en dessert.

Roulade med rabarber


Roulade med rabarber

Virkelig smuk og lækker roulade med rabarber kompot og hvid chokolade ganache. Et hit når det gerne må være lidt festligt!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 1 roulade
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Bund

  • 3 stk. Æg
  • 150 gram Sukker
  • 50 gram Mel
  • 20 gram Kakao
  • 1 tsk. Bagepulver

Hvid chokolade ganache

  • 3 deciliter Fløde
  • 150 gram Hvid chokolade

Rabarberkompot

  • Rabarberkompot gerne hjemmelavet

Pynt

  • Chokoladeganache
  • Rabarber strimler
  • rød skovsyre
  • Støv rosa

Sådan gør du

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen og kom den i en skål.
  • Varm fløden op til kogepunktet og hæld denne over chokoladen.
  • Lad det trække i 1 minut - rør herefter.
  • Når chokoladen er smeltet tager du et stykke film over ligger ned over chokolademassen, der må ikke være luft, der kan skabe kondens.
  • Sæt massen i køleskabet natten over.
  • Pisk op!

Rabarber kompot

  • Overskydende lækker kompot fra da jeg lavede rabarber sirup! Opskriften kan du finde her.

Bund

  • Pisk æg og sukker hvide og sigt de øvrige ingredienser ned i.
  • Rør i dejen.
  • Dejen fordeles ud på et stykke bagepapir. Bag i almindelig ovn ved 210 grader i 8-10 minutter.
  • Strø sukker ud på den færdigbagte kage og læg et stykke bagepapir ovenpå.
  • Vend kagen om.
  • Fjern nu forsigtigt det øverste papir og lad kagen køle af.

Samling af rouladen

  • Smør med rabarberkompot, efterfulgt af chokolade ganache og rul forsigtigt med stramt.
  • Stilles på køl i minimum. 1 time.
  • Afpynt - her har jeg brugt overskydende ganache, rabarber strimler, syre og rosa støv.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!